Луганщина сьогодні: що відбувається у місті та області?

Луганщина сьогодні: що відбувається у місті та області?

Укрінформ
24 квітня,12:30 - брифінг на тему: "Луганщина сьогодні: що відбувається у місті й області?". 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Артем Лисогор – начальник Луганської обласної військової адміністрації (онлайн).

Актуальні питання:

– Якою сьогодні є безпекова та гуманітарна ситуація в області?

– Наслідки обстрілів та поточна ситуація з критичною інфраструктурою? 

– Злочини росіян на тимчасово окупованих територіях?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Луганська ОВА планує вдосконалити роботу гуманітарних хабів

Луганська обласна військова адміністрація найближчим часом удосконалить роботу мережі гуманітарних хабів, де отримують допомогу ВПО; комплекс послуг буде розширено.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу.

«Зараз будемо підреформовувати й допрацьовувати всю цю мережу хабів, яка створена, тому що ми плануємо внести деякі зміни і розповсюдити деякі послуги, які надає хаб, у більш розширеному обсязі. Тобто людина зможе прийти і не тільки отримати продуктовий набір, але й замовити паспорт, інші документи», - розповів Лисогор.

Він запевнив, що ця програма наразі проробляється і найближчим часом вона буде запущена в дію.

«Ми окремо вийдемо до ЗМІ й розкажемо, що наші луганчани зможуть отримувати вже безпосередньо в тих місцях, де розташовані хаби», - пообіцяв очільник ОВА.

Гуманітарні хаби, створені для оперативної допомоги переселенцям з Луганщини, розгорнуті торік майже по всіх областях України. Хаби надають допомогу ВПО як харчовими продуктами, так і одягом, постільною білизною тощо. В деяких уже надаються юридичні та інші нагальні консультації, почали працювати Центри надання адміністративних послуг.

На Луганщині від обстрілів найбільше потерпають Красноріченська й Коломийчиська громади – ОВА

На звільнених територіях Луганщини найбільше страждають населені пункти Красноріченської й Коломийчиської громад.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу в пресцентрі Укрінформу повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Не зважаючи на те, що минула доба пройшла відносно спокійно щодо наземних атак противника, від ворожого вогню все ще страждають наші села Красноріченської та Коломийчиської громад. Практично під постійними обстрілами опиняються як позиції Збройних сил України, так і населені пункти», - зазначив Лисогор.

За його словами, найбільшим місцем вогневої навали залишаються селища Невське, Білогорівка, село Діброва.

«Ворог розуміє, що Невське є більш-менш вцілілим селищем; там ще близько ста цивільних громадян перебуває, пенсіонерів, які відмовляються переїжджати. Ворог туди гатить просто прицільно. Позавчора наші хлопці, які разом із поліцейськими, завозили туди гуманітарну допомогу, потрапили під обстріл. Але продовжуємо роботу», - розповів очільник Луганської ОВА.

Він додав, що на Луганському напрямку важкі бої тривають, в яких тактика загарбників полягає в тому, що вони практично щодня вдаються до атак у супроводі бронетехніки. Але, завдячуючи українським Збройним силам, вони стоять.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники за добу обстріляли дев'ять областей України.

На окупованих територіях Луганщини люди живуть без світла й водопостачання – ОВА

У населених пунктах на територіях Луганщини, тимчасово окупованих минулого року, мешканці практично позбавлені централізованих побутових послуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«рускій мір» звик розказувати людям як у них усе добре, і ми тут усе для вас робимо – те саме, абсолютно, відбувається на окупованих територіях. Усі так звані новоприєднані «суб’єкти» поблизу лінії фронту уже більше року живуть без світла і водопостачання», - сказав Лисогор.

Він уточнив, що якщо в Сєвєродонецьку якісь невеличкі мікрорайони загарбники й підключили до світла, то вже по сусідньому Лисичанську мова про це не йде. Ситуація там дуже погана.

При цьому, додав Лисогор, населення звільнених сіл і селищ Луганщини отримує воду й харчові продукти, але забезпечити стале функціонування об’єктів критичної інфраструктури неможливо через постійні обстріли.

«Адміністрація разом із волонтерами забезпечує звільнені населені пункти необхідним – ми організуємо підвіз і води, і хліба, інших харчових продуктів. Що стосується критичної інфраструктури, то ворог щоденно лупить по населеному пункту – і по приватних будинках, і по функціональних будівлях, не даючи змоги проводити ремонти», - зазначив очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Сєвєродонецьку на Луганщині росіяни, які нібито приїжджають відновлювати місто, насправді грабують уцілілі квартири та заклади.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-