Презентація проєкту «Книги на фронт»

Презентація проєкту «Книги на фронт»

Укрінформ
10 квітня, 14.00 -  презентація проєкту «Книги на фронт».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ, 

Спікери: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України;  Коля Сєрга - очільник ГО «Культурний десант»; Тетяна Рябченко - PR-менеджерка видавництва «КСД»; Ірина Михайленко - директорка видавництва «Моя книжкова полиця». 

Довідково. Проєкт «Книги на фронт»,  ініціювали МКІП та ГО «Культурний десант». Партнерами проєкту стали українські мережі книгарень.  

Проєкт «Книги на фронт» – ініціатива, що передбачає збір та передачу книг для українських військових, які зараз перебувають на передовій у зоні бойових дій. 

Метою проєкту є підтримка українських захисників, надання їм можливості розслабитися та відволіктися після напруженого бойового дня, а також розвиток культури читання серед військових. 

Логістичним партнером проєкту стала «Нова пошта».

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform 

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували проєкт зі збору книжок для військових

У Києві презентували проєкт «Книги на фронт», який передбачає збір та передачу книг для українських захисників.

Презентація проєкту відбулася в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми від початку війни започаткували проєкт щодо постачання книг як наших переселенцям, так і нашим дітям. Понад мільйон книжок було передано. Але ми в один момент зрозуміли, що книжка на фронт є також надзвичайно актуальною потребою", - сказав під час презентації міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що до проєкту вже долучилися такі українські мережі книгарень: "Клуб сімейного дозвілля", "КМ-Букс", "Моя книжкова полиця". За його словами, в цих книгарнях можна буде придбати книжки, а також там будуть окремі полички, куди можна буде їх потім покласти для передачі українським військовим.

Міністр закликав книжкові мережі та українців долучатися до акції.

Очільник громадської організації «Культурний десант» Коля Сєрга зазначив, що українські захисники хочуть читати абсолютно різну літературу.

"Коли ми запускали проєкт, то спочатку ми хотіли взяти команду психологів, щоб вони надали свої рекомендації, які книжки краще читати. І нам дуже крутий психолог сказала, що тут точно не потрібні ніякі списки, і хай те, що люди відчувають, те і відправляють", - сказав Сєрга.

Генерал-майор, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України Владислав Клочков наголосив, що українці мають бути читаючою нацією. "Військовослужбовці на сьогодні - це і кандидати наук, і доктора філософії. Це розумні, освічені люди, які мають таку потребу", - сказав він.

Щоб долучитися до акції, необхідно придбати будь-яку книгу в тих книгарнях, які стали партнерами проєкту, та залишити її на спеціальній поличці. Також в книгу можна вкласти листівку з побажаннями для військових. Крім того, можна додати свої контакти для подальшого листування.

Логістичним партнером проєкту стала «Нова пошта».

Як повідомлялося, книга «ЙБН БЛД РСН» з історіями 67 авторів про війну, видана письменником Мартином Якубом, під час благодійних лотерей зібрала для потреб ЗСУ понад 550 тис. грн.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-