Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області.

Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області.

Укрінформ
7 квітня,  11:30 -  брифінг на тему: “Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

 Ключові теми: 

  • Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області. 
  • Ситуація з критичною інфраструктурою у Херсоні та області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform 

Підсумкові матеріали:

З Херсона щодня евакуюється до 120 людей - депутат облради

З Херсона, який постійно зазнає обстрілів, щодня евакуюються в середньому до 120 людей.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань на брифінгу щодо оперативної ситуації на Херсонщині в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Якщо казати про обласний центр і подивитися динаміку людей, які користуються безкоштовною евакуацією, то… на початку евакуації користувалися цією послугою десь 50-60 людей на добу. Зараз ця кількість вже перевищує 100 людей - в середньому 100-120 людей на добу виїжджає з Херсона, користуючись безкоштовною евакуацією», - сказав Хлань.

Він підкреслив, що у Херсоні перебувати небезпечно з огляду на загрозу обстрілів. Така ж ситуація в інших населених пунктах, розташованих уздовж узбережжя Дніпра. Звідти люди продовжують виїжджати.

Водночас, зауважив Хлань, у населені пункти поодаль від узбережжя, де територію розмінували, люди повертаються: відбудовують житло, працюють на городах.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині заборонили в’їзд родин з дітьми у населені пункти, які постійно обстрілює армія рф.

На захопленій території Херсонщини тривають депортація та обшуки – депутат облради

На захопленій території Херсонщини триває депортація населення у малозаселені регіони росії, також тут проводять обшуки, шукають партизан та вимикають світло і мобільний зв'язок під час пересування військової техніки.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Ситуація (у різних населених пунктах Херсонщини, які захоплені ворогом - ред.) дійсно відрізняється. Якщо ми говоримо про населені пункти на узбережжі Дніпра, то там окупанти доволі давно оголосили вже примусову евакуацію, складають списки тих, хто виїжджатиме з тих міст, їх фактично депортують», - зазначив Хлань.

За його словами, людям спочатку обіцяють переїзд у Краснодарський край, а потім ті, хто виїжджає, опиняються далеко за Уралом.

Частина людей категорично відмовляється виїжджати з населених пунктів вздовж узбережжя. Тому загарбники посилюють тиск на них для примусової «евакуації». Ворог вводить так звані перепустки на пересування, інколи закриває ці населені пункти.

У Скадовську загарбники оголосили поки що добровільну «евакуацію». За його словами, людей заманюють житловими сертифікатами, грошовою допомогою.

Що стосується Генічеська, Арабатської Стрілки, Новотроїцького, Новоолексіївки, Нижніх Сірогоз, Іванівки, то там ворог проводить фільтраційні заходи, закриває населені пункти, шукає партизан, також тимчасово вимикає світло і мобільний зв'язок під час пересування колон своєї військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-