Забезпечення якості освіти в умовах війни

Забезпечення якості освіти в умовах війни

Укрінформ
11  квітня, 11:00 -  пресконференція на тему: «Забезпечення якості освіти в умовах війни».

Організатори: Державна служба якості освіти України, Управління Державної служби якості освіти у м. Києві.

Спікери:  Іван Юрійчук - заступник голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації; Наталя Байтемірова - освітня експертка Plan International Ukraine; Олена Парфьонова - співголова ГО "Батьки SOS"; Олена Биковська - голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України, президентка Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачка кафедри позашкільної освіти Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, доктор педагогічних наук.

До участі запрошені: керівники закладів освіти, засновники закладів освіти. 

Модератор: Світлана Бабінець - начальник управління Державної служби якості освіти у м. Києві.

Актуальні питання:

  • Якість освіти під час війни: виклики чи можливості.

  • Пріоритети міжнародних гуманітарних організацій у сфері освіти.

  • Очікування батьківської спільноти від системи освіти.

  • Формування системи забезпечення якості освіти у закладах позашкільної освіти. 

Коротко. Доступ до якісної освіти в умовах війни – це спільні зусилля держави, яка формує освітню політику, засновника, що забезпечує школу ресурсами; директора школи, який вдосконалює якість освіти та якість освітньої діяльності; вчителів, які постійно навчаються нового, щоб давати якісну освіту; учнів, які отримують знання та навички; батьків, які беруть участь у розвитку школи. Саме тому ця тема у фокусі Державної служби якості освіти України.

Учасники заходу також зосередяться на найпоширеніших питаннях від освітян : чи потрібно говорити про якість освіти під час війни; освітні/навчальні втрати: чи потрібно вимірювати та як подолати; цифровізація освіти в умовах воєнного стану.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Україні необхідно напрацювати спеціальні освітні програми для українських дітей за кордоном - експерт

В Україні необхідно напрацювати або вдосконалити вже існуючі освітні програми для українських дітей за кордоном.

Таку думку висловив заступник голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іван Юрійчук під час пресконференції на тему: «Забезпечення якості освіти в умовах війни» в Укрінформі.

"Ми маємо наших діток за кордоном, які, як правило, зараз навчаються в місцевих школах за місцевими програмами. Ми зараз маємо думати, що нам робити з нашими освітніми програмами, і як зробити так, щоб українські діти, які зараз перебувають за кордоном, не почували себе залишеними та покинутими там. А навпаки, відчували причетність до української школи, до своєї рідної школи. І нам потрібно тут працювати з цими освітніми програмами. І я думаю тут було б доречно говорити про цифрові рішення", - сказав Юрійчук.

Він зазначив, що платформа "Всеукраїнська школа онлайн", або подібні платформи мають дуже великі перспективи в цьому питанні, тож необхідно працювати над вдосконаленням таких програм.

Співголова громадської організації "Батьки SOS" Олена Парфьонова зазначила, що українські діти за кордоном не долучені саме до українського контенту, тобто не вивчають історію України та українську мову. За її словами, це питання дуже бентежить їхніх батьків, які не розуміють, як діти будуть продовжувати вчитися в Україні після повернення.

"Але батьки хочуть повертатися. І мені здається, на рівні держави, на рівні міністерства має бути зараз в пріоритеті, щоб ми повертали наших людей в Україну" , - сказала вона.

Освітня експертка Plan International Ukraine Наталя Байтемірова зауважила, що лише 60% українських дітей в Польщі зараховані в місцеві школи. Крім того, в Молдові більшість українських дітей не зараховані до місцевих шкіл. "Вони навчаються дистанційно в українських школах. І це втрати в освітньому часі, і не лише в цьому. Діти відвикають вчитися...", - додала Байтемірова.

Як повідомлялося, за даними Міністерства освіти та науки, за кордоном України через повномасштабну російську агресію перебуває 507 058 дітей та 12,5 тис. вчителів.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-