Оперативна ситуація в Сумській області

Оперативна ситуація в Сумській області

Укрінформ
6 квітня, 14:30 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація в Сумській області”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Тарас Савченко - виконуючий обов`язки голови Сумської ОВА (онлайн).

 Ключові теми

— оперативна ситуація в області;

— наслідки ракетних атак;

— ситуація з критичною інфраструктурою.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform 

Підсумкові матеріали: 

На Сумщині за рік відновлено близько третини з 5 тисяч зруйнованих війною об'єктів

На Сумщині за рік, що минув після деокупації, відновлено близько третини з 5 тис. об'єктів, зруйнованих унаслідок російської агресії.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив т.в.о. начальника Сумської ОВА Тарас Савченко.

"Станом на сьогодні зруйновано на території Сумщини близько 5 тисяч різних об'єктів, і з них повністю відновлено третину - близько 1700 об'єктів", - зазначив Савченко.

За його словами, серед переліку постраждалих споруд найбільше приватних будинків - близько 2600. Їх кількість зростає і надалі внаслідок безперервних обстрілів військами рф прикордонних громад області. Також є зруйновані лікарні, освітні заклади, багатоквартирні будинки, дорожня і інша інфраструктура.

Пріоритетом є відновлення критичної інфраструктури: об'єктів енергетики, водопостачання, мостів тощо. При цьому під час відбудови підвищують також їхній рівень захисту для протистояння потенційним атакам.

Наступним є відновлення багатоквартирних будинків. Їх в області відбудували вже близько 260, переважно на території Охтирського району, який найбільше постраждав від бойових дій.

"Щодо приватних будинків, то за рахунок державної програми, яка була прийнята урядом минулого року, надавалися будівельні матеріали, розподілялися серед громад, даючи таким чином можливість відновлювати приватні будинки", - зазначив Савченко.

Він наголосив, що наразі на Сумщині розробляється кілька комплексних проєктів відновлення центральних частин постраждалих населених пунктів, зокрема Тростянця. Ними передбачені відбудова центральних площ, майна громадян, бізнесу, Укрзалізниці з утіленням принципів безбар'єрності, інклюзії, енергоефективності тощо. Савченко висловив надію, що за підтримки Офісу Президента, Міністерства відновлення і уряду в цілому ці пілотні проєкти вдасться реалізувати, а отриманий досвід поширити на всю Україну.

Цьогоріч на Сумщині зменшаться посівні площі - ОВА

Цьогоріч на Сумщині дещо зменшаться посівні площі, але понад 90% земель, які оброблялися торік, будуть засіяні.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив т.в.о. начальника Сумської ОВА Тарас Савченко.

"Ми прогнозуємо, що цього року площі будуть засіяні дещо менші - через обстріли, часткове замінування території, в тому числі нашими військовими на прикордонні, не повністю завершений ще з минулого року комплекс робіт із розмінування. Але понад 90% земель (які засівалися. - ред.) минулого року, будуть засіяні", - зазначив Савченко.

Він зауважив, що комплекс осінніх польових робіт було проведено, більшість озимих перебуває в нормальному стані. Більш як на 80% забезпечено потребу в пально-мастильних матеріалах, міндобривах, і постачання аграріїв триває.

"Обласна військова адміністрація організувала Координаційний штаб, скомунікувала військових, ДСНС, агроасоціації, керівників тергромад, постачальників пального, міндобрив, щоб сівба цього року пройшла так само успішно, як у минулому. Я підкреслюю, що в минулому році, після деокупації 4 квітня, незважаючи на всі обставини, Сумщина засіяла 93% площ, які оброблялися 2021 року", - поінформував Савченко.

Керівник ОВА наголосив, що обстрілам рф піддаються прикордонні території на глибину 5, максимум 10 км. На решті території області безпекова ситуація дозволяє проводити необхідні роботи.

Савченко також висловив шану аграріям, які в надскладних умовах не полишають свою справу і забезпечують продовольчу безпеку Сумщини і держави загалом.

Як повідомлялось, весняна посівна кампанія станом на 31 березня 2023 року розпочалась у всіх областях України.

За прогнозом Міністерства аграрної політики та продовольства України, у 2023 році основні ярі культури будуть посіяні на 5,700,1 тис. га, що на 206,5 тис. га менше, ніж торік.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-