Війна в Україні: розвиток, тенденції, наслідки

Війна в Україні: розвиток, тенденції, наслідки

Укрінформ
4 квітня, 13:00 - спеціальна подія на тему: "Війна в Україні: розвиток, тенденції, наслідки".

Обговорення російсько-української війни з делегацією радників міністерств оборони та закордонних справ Великої Британії та США, академічних експертів Інституту вивчення війни університету St. Andrews.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Гʼю Страчан - професор міжнародних відносин; Філіпс О’Брайн - професор стратегічних досліджень; Марк Де Воре - професор практики міжнародних відносин; Стівен Гетінс - старший викладач "Школи міжнародних відносин"; Крістен Гаркнесс - старший викладач факультету міжнародних відносин, дослідниця з питань етнічної політики та конфліктології.

 Питання для обговорення: 

– Залаштунки військової допомоги: хто, як і чому допомагає Україні?

– Очікування та реальність: війна в Україні очима західних експертів;

– Висновки й тенденції: як українська війна вплине на армії світу та військово-промисловий комплекс?

– Прогнози та сценарії: хто, як і за допомогою чого займається стратегічним моделюванням?

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Захід недооцінив ірраціональність російського уряду – професор міжнародних відносин

Західні мислителі і політики не вірили у можливість великої війни в Україні, тому що вторгнення є нераціональним для росії.

Про це заявив професор практики міжнародних відносин Марк Де Воре під час обговорення російсько-української війни з делегацією радників міністерств Великої Британії та США, академічних експертів Інституту вивчення війни університету St. Andrews у медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Я думаю, що колективно на Заході ми недооцінили дві речі: наскільки ревізіоністський є російський уряд – настільки, що він був готовий застосувати силу для відновлення чогось на кшталт імперії, та наскільки вони ірраціональні», - сказав він.

Де Воре зазначив, що мислителі і політики на Заході не вірити, що велика війна можлива, тому що фундаментально важко для однієї великої країни атакувати і захопити іншу велику країну, чиє населення не хоче ставати під ярмо.

«Враховуючи це і враховуючи економічну ціну від санкцій, яку росія заплатить, якщо вторгнеться в Україну, ми сказали, що вторгнення буде нераціональним для росії, вони цього не зроблять. Ми переоцінили їхню раціональність або ж ми недооцінили їхню ірраціональність», - підсумував професор.

Як повідомлялося, у лютому прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що відсутність належної реакції Заходу на вторгнення росії в Крим у 2014 році дало путіну відчуття, що йому також зійде з рук і повномасштабне вторгнення в Україну.

Для діалогу Європи з рф має керувати уряд, який поважає кордони країн - експерт

Для включення росії до діалогу про безпековий порядок Європи, нею має керувати уряд, який на фундаментальному рівні приймає національні кордони і суверенітет пострадянських країн.

Про це заявив професор практики міжнародних відносин Марк Де Воре під час заходу "Війна в Україні: розвиток, тенденції, наслідки" в Укрінформі.

«Щодо того, чи готові ми включати росію в дискусію щодо майбутнього безпекового порядку Європи – так, через певний проміжок часу, але щоб росія була активним учасником цих перемовин, вона має керуватися урядом, який на фундаментальному рівні приймає національні кордони і суверенітет країн, які зʼявилися після розпаду СРСР», - наголосив Де Воре, відповідаючи на питання Укрінформу.

На думку професора, страх громадянської війни за югославським сценарієм після перемоги України є перебільшеним, тому що росія переживала шоки в минулому і без такого сценарію.

«Діалог з росією за теперішнього стану справ я не вважаю плідним, але я сподіваюся, що ми дійдемо до тієї миті, коли росія буде справжнім партнером», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо росія без бою виведе свої війська з України.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-