Презентація книги «Співучий Києве, дитя живих століть»

Презентація книги «Співучий Києве, дитя живих століть»

Укрінформ
17 березня, 11:00 - презентація книги «Співучий Києве, дитя живих століть».

Організатор: Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

До участі запрошені: Максим Рильський - директор БО «Фонд Максима Рильського “Троянди й виноград”»; Богдан Червак - перший заступник голови Держкомтелерадіо України; Сергій Анжияк - директор департаменту культури КМДА; Михайло Сидоржевський - голова НСПУ; Олександр Копиленко - народний депутат, академік Національної академії наук України; Дмитро Чистяк - професор КНУ Шевченка, письменник, перекладач; Мирослава Карацуба - старший науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фолкьлористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України, кандидат філологічних наук; Сергій Тримбач - український кінокритик,  кінознавець, кіносценарист, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, лауреат державної премії України імені О. Довженко (2008), заслужений діяч мистецтв України; Павло Мовчан - голова товариства "Просвіта", поет, перекладач; Петро Засенко - поет; Микола Луків - поет, головний редактор журналу "Дніпро"; Сергій Карамаш - історик-архівіст, президент  клубу "Скарбниця документальної пам’яті" (архів м. Києва); Михайло Кальницький - дослідник історії Києва; Ігор Гирич - доктор історичних наук, завідувач відділом Інституту джерелознавства АНУ; Михайло Наєнко - письменник, професор, керівник літературної студії імені М. Рильського КНУ; Рена Коваленко - головний спеціаліст відділу використання інформації документації Державного архіву Київської області; Тетяна Руда - доктор філологічних наук; Дмитро Степовик - доктор мистецтвознавства, академік, Інститут мистецтвознавства фольклору, етнології імені Максима Рильського АНУ; Максим Стріха - письменник, перекладач. 

Довідково. Презентація книги відбудеться напередодні дня народження Максима Рильського (19 березня).

Книжка присвячена Києву і киянам, яких Рильський оспівував впродовж всього життя. Поетичний цикл збірки – це понад чотири десятки віршів. Також образи дорогих автору людей у портретних нарисах із циклу «Вечірні розмови», який друкувався у газеті «Вечірній Київ» на початку 60-х років XX століття.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу Максима Рильського «Співучий Києве, дитя живих століть»

У Києві презентували книгу Максима Рильського «Співучий Києве, дитя живих століть», у якій зібрані його поезії, есеї про столицю та спомини.

Захід відбувся в Укрінформі напередодні 128-ї річниці від дня народження поета, яка відзначатиметься 19 березня.

Книга містить твори Рильського, присвячені Києву і киянам, вміщує спогади про самого класика його рідних, друзів, колег.

«Впродовж свого життя Максим Тадейович оспівував улюблене місто – постійне джерело свого натхнення і захоплення у віршах і поемах, в публіцистиці та в есеях, в журналістських жанрах – репортажах та інтерв’ю», - зазначають упорядники видання.

Книга має чотири розділи. Поетичний цикл збірки – це понад чотири десятки віршів. У них не тільки емоційна шана Києву, а ніби розмова з містом та з містянами, картинки з їхнього життя.

У розділі публіцистики та есеїстики представлена вибірка з 53 публікацій Рильського, які вийшли у газеті «Вечірній Київ» у 1960-1964 роках.

В окремий розділ виділено листи поета, що дає змогу зрозуміти глибину його інтересів.

«Не має залишити байдужим читача розділ, у якому здійснюємо уявну подорож у Київ ХХ століття, в місто за життя Максима Рильського. Важливі візи в його життєдіяльності відтворять спомини у супроводі кількох десятків ілюстрацій у згадках різних часів і людей», - йдеться в книзі.

Збірник виданий за сприяння Держкомтелерадіо.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-