Звіт про роботу Українського інституту нацпам’яті: пріоритети на 2023 рік

Звіт про роботу Українського інституту нацпам’яті: пріоритети на 2023 рік

Укрінформ
22 лютого, 13:30 - публічний звіт виконувача обов'язків голови Українського інституту національної пам'яті Максима Ярмистого.

Організатор: Український інститут національної памʼяті.

Спікер: Максим Ярмистий - виконувач обовʼязків голови Українського інституту національної памʼяті.

Спікер проінформує про роботу Українського інституту національної пам'яті в 2022 році, а також оголосить пріоритетні напрямки роботи установи на 2023 рік.

З текстом звіту можна ознайомитися на офіційному сайті Інституту.

Контактна особа: Оксана Полтавець - начальник відділу інформаційного та організаційно-аналітичного забезпечення Управління комунікації та інформаційно-аналітичного забезпечення, тел.: 068 239 45 76. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Реєстрація на захід до 12:00 21 лютого за електронною адресою: uinp@memory.gov.ua.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно зробити посилання на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

УІНП визначив ключові напрямки роботи на 2023 рік

Виконувач обовʼязків голови Українського інституту національної памʼяті Максим Ярмистий назвав ключові пріоритети УІНП на 2023 рік. Про це Ярмистий розповів під час публічного звіту щодо діяльності УІНП в Укрінформі.

"Хотілось би звернути увагу на цей рік, зокрема, на ключові пріоритети на 2023 рік. До них відноситься: продовження роботи у збереженні пам'яті про спротив українського народу російській агресії у сучасній війні; проведення заходів до 90-х роковин Голодомору; робота з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму, популяризація українського минулого та розвінчування російських міфів", - сказав Ярмистий.

Крім того, УІНП у 2023 році забезпечуватиме реалізацію усноісторичних проєктів та наповнюватиме Віртуальний музей російської агресії.

Також Ярмистий додав, що цього року планують посилювати міжнародну співпрацю.

Як повідомлялося, Український культурний фонд спільно з Українським інститутом національної пам'яті оголосили конкурс грантів - ЛОТ «Дослідження історико-культурної спадщини України» для підтримки дослідників російської пропаганди.

Торік було реабілітовано більш як 380 репресованих комуністичним режимом - УІНП

У 2022 році в Україні було реабілітовано 381-го репресованого комуністичним режимом. Про це повідомив виконувач обовʼязків голови Українського інституту національної памʼяті Максим Ярмистий під час публічного звіту в Укрінформі.

"Невід'ємною частиною роботи Інституту є робота щодо реабілітації репресованих комуністичним режимом. У даному випадку Національна комісія з реабілітації проводить роботу щодо розгляду справ та прийняття рішень щодо визнання осіб реабілітованими або визнання їх потерпілими від репресій", - сказав Ярмистий.

Зокрема, впродовж року Національна комісія розглянула 488 обґрунтованих пропозицій та підготовлених до них аналітичних матеріалів.

За підсумками цих засідань: реабілітовано 381 особу; визнано потерпілими від репресій 58 осіб; встановлено, що особа вже була реабілітована й не потребує додаткової реабілітації, щодо семи осіб; відмовлено в реабілітації через відсутність законних підстав двом особам; відмовлено у визнанні потерпілими від репресій через відсутність законних підстав двом особам.

Як повідомлялося, у 2022 році УІНП запустив інтерактивну карту з інформацією про події широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-