Наслідки нічної ракетної атаки у Львівській області

Наслідки нічної ракетної атаки у Львівській області

Укрінформ
16 лютого, 14:30 -  брифінг на тему: “Наслідки нічної ракетної атаки у Львівській області”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Максим Козицький - начальник Львівської ОВА (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Наслідки нічної ракетної атаки.
  • Гуманітарна, енергетична та інфраструктурна ситуація у Львівській області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали: 

Внаслідок ракетного удару по Львівщині є пошкодження громадського сектору 

Внаслідок нічного ракетного удару по Львівській області у Дрогобицькій громаді не лише пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, а й руйнувань зазнав громадський сектор.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу.

«Три влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Об’єкт не залучений до постачання електроенергії, тому перебоїв зі світлом не було. Пожежа погашена. Внаслідок ракетного удару потерпілих немає, люди знаходилися в укриттях. Є також пошкодження громадського сектора, який знаходився близько від епіцентру удару. Будемо допомагати громаді відновлювати», - сказав Козицький.

За інформацією голови Дрогобицької ТГ Тараса Кучми, ударною хвилею вибито шибки на декількох об’єктах комунальної інфраструктури. Ніхто з жителів не постраждав. 

Як повідомляв Укрінформ, вночі 16 лютого три ворожі ракети влучили в об’єкт  критичної інфраструктури на Львівщині.

На Львівщину за минулий рік релокувалися 250 підприємств

На Львівщину з різних областей України за минулий рік переїхали і почали роботу понад 250 підприємств.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу. «За минулий рік ми релокували понад 250 підприємств з різних областей, і вони почали тут свою роботу.

До Центру зайнятості звернулися 1300 людей з числа ВПО, і їм всім підібрали роботу. Основна мета, яку ми перед собою ставимо, - залишити всіх тих, хто хоче тут залишитися. Для цього створюємо комфортні умови проживання і праці», - сказав Козицький. Очільник області також зазначив, що за 2022 рік на Львівщині створено додатково майже 15 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Як повідомлялося, на Львівщину найбільше релокувалося підприємств легкої промисловості, машинобудування й металообробки. В межах Програми підтримки бізнесу у Львівській області 134 місцеві та релоковані підприємства отримали фінансову допомогу на загальну суму 31 мільйон гривень.

На Львівщині критично не вистачає місць у спеціалізованих закладах

Через масову евакуацію українців, які належать до вразливих категорій, на Львівщині більш як вдвічі переповнені спеціалізовані заклади.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу. «Основна проблема, з якою ми зараз стикаємося, – це спеціалізовані заклади для вразливих категорій населення. Місць критично не вистачає. Ми минулого року провели поточні ремонти у всіх таких закладах. Але їх наповненість близько 180-220%», - сказав Козицький.

Очільник області розповів, що пік, коли люди були змушені залишати своє житло і були розміщенні на Львівщині, припав на травень-червень минулого року. Тоді в регіоні розселили 600 тисяч людей. На даний момент офіційно зареєстровано близько 250 тисяч ВПО. Якщо брати неофіційні дані, то 350-400 тисяч людей проживають у Львівській області.

«Ми відремонтували минулого року 25 об’єктів – це в основному гуртожитки профтехосвіти для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Цього року ця програма продовжується, і ми надалі створюємо умови для проживання. Більше 40 фондів з різних країн світу долучилися до допомоги в облаштуванні житла для переселенців. За минулий рік комфортні умови проживання отримали 25 тисяч осіб», - додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові замість трьох існуючих модульних містечок, які законсервували на зиму, за два місяці збудували адаптоване до холодів нове містечко на 1400 місць, наразі тут мешкає 750 внутрішньо переміщених осіб.

Наразі Львівщина буде зі світлом – Козицький

Львівська область отримує достатню кількість електроенергії, відключення наразі не передбачаються.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу. «Останні кілька днів перебоїв з електропостачанням практично немає. Графік споживання електроенергії відповідає виділеному ліміту на Львівщину. І я надіюся, що, якщо буде надалі така можливість стільки електроенергії отримувати, то ми будемо нормально нею забезпечені. Але все залежить від можливих ударів противника. На даний момент зі світлом перебоїв немає», - сказав Козицький.

На запитання журналіста Укрінформу щодо заяви міського голови Львова Андрія Садового, https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3669836-na-lvivsini-cerez-vorozi-obstrili-zrujnovani-majze-vsi-elektropidstancii-sadovij.html про те, що на Львівщині знищені майже всі електропідстанції, Козицький роз’яснив, що в області велика кількість підстанцій. Зокрема, є підстанції Укренерго – це розподільчі підстанції, з яких подається енергія на підстанції обленерго, а звідти - до кінцевого споживача. Також Укрзалізниця має свої підстанції.

«На даний момент ми отримуємо світло у повному об’ємі і робимо все можливе, щоб відновити роботу підстанцій по тимчасових схемах. Справді, велика кількість була уражена, і деякі по кілька разів, але точно не можна говорити про всі. Тому що їх тисячі на території області», - наголосив очільник Львівщини.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 16 лютого три ворожі ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-