Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Укрінформ
14 листопада, 13:00 -  брифінг на тему: «Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1)+ онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Зменшення ракетних обстрілів свідчить про дефіцит «Калібрів» та «Іскандерів» у росіян - речник командування Повітряних сил

російські війська не можуть собі дозволити постійно завдавати масовані ракетні удари по території України, оскільки у ворога спостерігається дефіцит крилатих ракет «Калібр»,«Іскандер», Х-555 та Х-101. Водночас загарбники продовжують завдавати масовані авіаційні удари по українських військах.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Застосування авіаційних ракет відбувається практично щодня - це і Х-59, і Х-31, противник застосовує саме по військах, по тих регіонах, де ведуться бойові дії. Щодо обстрілів критичної інфраструктури, зараз не бачимо за цей тиждень і застосування «шахедів», і ракет крилатих. Очевидно, що противник не може собі дозволити завдавати масованих ракетних ударів постійно, тому що відчуває певний дефіцит цього озброєння. Це стосується й «Іскандерів», і ракет Х-555, Х-101, а також «Калібрів». Особливо «Калібри» у жовтні застосували не так багато, буквально до 15 «Калібрів» було застосовано протягом жовтня, тому очевидно, що мають дефіцит із цими ракетами», - повідомив Ігнат, додавши, що росіяни не можуть їх швидко виготовити і поставити на носії.

Водночас він нагадав, що постійно відбуваються обстріли прифронтових міст реактивною артилерією, а також зенітними комплексами С-300, які ворог має в надлишку.

Відповідаючи на питання, чи означає нинішнє затишшя, що ворог збирає сили для чергового масованого обстрілу, речник зазначив, що затишшя це умовне, адже війна триває і обстріли Бахмуту, Авдіївки постійно тривають. На сьогодні спостерігається лише зменшення ракетних обстрілів. Однак ворог накопичує свої сили, наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що російські війська можуть здійснювати провокації, зокрема, масовані ракетні удари по Україні, під час саміту G20 15-16 листопада.

Для збиття "Шахедів" підходять усі засоби - Повітряні сили ЗСУ

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що для ефективного збиття дронів-камікадзе "Шахед-136" підходять усі засоби.

Про це він сказав під час брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Вбивцями "Шахедів" зараз є все, починаючи від винищувачів, зенітних ракетних військ... ППО сухопутних військ, кулемети, установки, "Гепарди". Все це працює, "Шахеди" можна збивати геть усім. Тільки треба мати сили та засоби у потрібний час в потрібному місці, бо територія України дуже велика, а ворог використовує всю територію України, щоб завдавати ударів у різних місцях та атакувати з різних напрямків", - сказав Ігнат.

Він додав, що Україна дуже вдячна партнерам за надання систем ППО та очікує на наступні поставки.

Також речник звернув увагу, що німецька новітня система для протиповітряної оборони IRIS-T, одна одиниця якої сьогодні працює в Україні, знищила практично 100% цілей, по яких стріляла.

"Це новітня система з новітнім радаром, потужними ракетами. Її підсилить система NASAMS, ті ж самі Avengery, які нам поставили наші американські партнери, які мають власний радар та можуть ефективно працювати одразу вісьмома ракетами Stinger, які є надзвичайно мобільними і можуть швидко пересуватися... Вони будуть працювати разом з нашими комплексами, і NASAMS та IRIS-T в єдиному інформаційному полі, що значно підсилить наші бойові спроможності", - додав Ігнат.

Як повідомлялося, Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван 10 листопада оголосив про готовність нового пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме нові системи ППО, а також ракети класу «земля-повітря».

Протиповітряна оборона на деокупованій Херсонщині буде посилена – речник Повітряних сил

Протиповітряна оборона на деокупованій території Херсонщини будуть посилена.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, говорячи про зміни в роботі ППО після визволення Херсона.

«Додалась чимала ділянка території, яку сьогодні треба захищати - це звільнені населені пункти, звільнений обласний центр. Звісно, що потрібно посилювати протиповітряну оборону на цьому напрямку. Засоби протиповітряної оборони будуть відповідно до рішень вищого військового керівництва розташовані і на цій території. Також буде здійснюватися і авіаційне винищувальне перекриття цієї ділянки», - сказав Ігнат.

За його словами, додасться роботи як для авіації, так і для Сухопутних військ.

«Зараз фактично лінією бойового зіткнення на південному напрямку стає річка Дніпро. Противник має можливість укріплюватись на лівому березі, робити додаткові інженерні укріплення, бліндажі, посилювати берегову лінію засобами ППО», - зазначив речник.

Він зауважив, що це становить певні загрози, але Сили оборони мають план дій щодо таких сценаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 листопада заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента поінформували, що в Херсоні та області вже розпочали роботу начальник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Довкола України на майже 40 летовищах рф зосередила понад 750 літаків та гелікоптерів – речник командування Повітряних сил

рф використовує всі летовища білорусі для дислокації своїх літаків МіГ-31К, Су-30, Су-34, Су-35 та гелікоптерів К-52. Загалом же на майже 40 летовищах, які розташовані довкола України на територіях АР Крим, росії та білорусі знаходиться понад 750 літальних апаратів ворожої техніки.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, відповідаючи на питання щодо концентрації російської авіації на території білорусі.

«росія використовує усі аеродроми білорусі без виключення, які їй потрібні, і розміщує там свою військову техніку. Ми знаємо, що літаки МіГ-31К знаходяться, через які лунають повітряні тривоги у нас, це і є місце їхньої дислокації. Так само вони розміщують там й інші типи авіаційної техніки: літаки Су-30, Су-34, Су-35, а також гелікоптери К-52. Кількість авіації, яка розташована довкола кордонів, на тих 40 летовищах, про які ми говорили, - це і АР Крим, і росія, і білорусь, - це понад 750 літальних апаратів може бути розосереджено на всій цій великій території довкола України», - повідомив речник.

Він зауважив, що не варто акцентувати увагу на концентрації російської авіації в білорусі, адже її переміщення – це справа кількох годин.

Відповідаючи на питання щодо кількості дронів у росіян, речник відзначив, що наразі можна говорити про 330 знищених дронів із 400 випущених росією по території України.

«На сьогоднішній день ми маємо таку інформацію по дронах, що понад 330 уже знищено Силами оборони дронів-камікадзе Shahed-136, були й інші дрони – Mohajer-6, і так само й Shahed-131. Понад 400 випустив противник по території України цих БПЛА. Були заяви, що росія замовила - буквально нещодавно повідомляла розвідка, - що 1750 цих БПЛА було замовлено влітку. Однак замовити – це одне, але треба їх отримати, довезти і треба їх розташувати. На сьогоднішній день маємо таку кількість БПЛА, про яку я вже сказав», - уточнив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 14 листопада знищили 278 ворожих літаків, 261 гелікоптер та 1509 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-