Молодь як ключ до успішного розвитку столиці

Молодь як ключ до успішного розвитку столиці

Укрінформ
2 липня, 11:15 - круглий стіл  на тему: «Молодь як ключ до успішного розвитку столиці»

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Учасники: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій; Дмитро Рубан - перший заступник директора Департаменту суспільних комунікацій, модератор; представники Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради КМДА та Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради КМДА, представники комунального підприємства Київської міської ради «Центр публічної комунікації та інформації», лідери шкільного самоврядування районів у м. Києві, представники ГО Українська Академія Лідерства, представники ГО «Європейський молодіжний парламент – Україна», представники місцевого осередку молодіжної організації «Пласт – Національна скаутська організація України» «Станиця Київ Пласту – Національної скаутської організації України», представники Студентської ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка.  

Модератор - Катерина Наровська, 050 726 81 57.

Коротко. Під час круглого столу учасникам буде презентовано нові інструменти та практики комунікації міської влади з молоддю та молодіжними організаціями столиці. Зокрема, буде презентовано унікальну настільну гру, яка дозволяє в інтерактивній формі набути практичні навички щодо впливу на процес прийняття та реалізації важливих для киян рішень. Також учасникам презентують роботу відкритих громадських просторів Vcentri Hub як комунікаційних платформ для співпраці усіх зацікавлених у розвитку столиці сторін та інші практики співпраці міської влади та молоді столиці.  

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували комунікаційну гру щодо використання інструментів громадської участі

Департамент суспільних комунікацій Київміськдержадміністрації презентував комунікаційну настільну гру щодо використання інструментів громадської участі "Don't stop! BE KYIV!".

Про це розповів директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк під час круглого столу в Укрінформі.

"Це комунікаційна гра "Don't stop! BE KYIV!", яка була розроблена молодою, креативною командою нашого Департаменту. Ми її передамо у школи міста Києва, для того щоб представники шкільного самоврядування в межах громадянської освіти могли в ігровій формі опановувати ті інструменти участі, які сьогодні є в місті Києві", - сказав Лелюк.

За його словами, настільна гра дає змогу в інтерактивній формі набути практичних навичок щодо впливу на процес прийняття та реалізації важливих для містян рішень.

"В межах цієї комунікаційної гри моделюються ситуації, багато з них бралися з життєвих прикладів, які виникають у місті Києві. Гравці розбиваються на команди, і кожна вирішує певне завдання, використовуючи певні інструменти участі. І яка команда швидше по кроках відповість на більшу кількість питань правильно та першою дійде до фінішу, та і виграє", - розповів директор департаменту.

Він зауважив, що департамент розробив методичні рекомендації щодо інструментів громадської участі.

"Ми пропрацювали всі інструменти участі, які на сьогодні є. Їх більше 20-ти в місті Києві - це і загальнодержавного рівня, і наші місцеві, які були розроблені Київрадою. У цій методичці зібрані ті інструменти участі, які можуть використовувати громадяни до 18 років. Тобто, будучи активними школярами, ви вже можете брати участь у життєдіяльності міста, реалізувати свої ідеї, проєкти, брати участь у розробці реалізації міських політик", - підкреслив директор департаменту.

Він додав, що за останніми даними Держстату, на сьогодні в Києві проживає 560 тисяч осіб віком до 18 років.

Лелюк також презентував роботу відкритих громадських просторів Vcentri Hub. Центри шкільного самоврядування наразі відкриті у двох районах столиці - Шевченківському та Оболонському.

"Ми розробили концепцію відкритих громадських просторів. Ми вивчили досвід розвинених країн, досвід Берліна, Варшави та досвід наших колег з Вінниці та Львова. Ми взяли все краще, що було напрацьовано, й імплементували відповідно до наших потреб", - зауважив він.

Керівник департаменту повідомив, що столична влада планує найближчим часом створити такі центри у кожному районі міста.

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко 15 червня відкрив в Оболонському районі столиці новий громадський простір - Vcentri Hub.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-