Національний проєкт “Моя кар’єра в Україні”

Національний проєкт “Моя кар’єра в Україні”

Укрінформ
1 червня, 17:00 пресконференція на тему: “Національний проєкт “Моя кар’єра в Україні” 

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Учасники: Марина Попатенко - заступниця міністра молоді та спорту України; Тарас Деркач - керівник платформи Career Hub, Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»; Тетяна Колесник - менеджерка корпоративної соціальної відповідальності Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ); п’ять найактивніших представників/представниць Національного проєкту “Моя кар’єра в Україні”.

Коротко. Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (платформа Career Hub) спільно з Першим Українським Міжнародним Банком шостий рік поспіль проводять всеукраїнський проєкт «Моя кар’єра в Україні», який дає підліткам можливості для самореалізації в Україні, розповідає більше про професії та галузі і сприяє усвідомленому вибору майбутньої професії молодим поколінням.

Під час фіналу 30 фіналістів/фіналісток проведуть день зі своїми кумирами – керівниками і керівницями підприємств, міжнародних організацій, державних органів влади. Вони обговорять із підлітками виклики у виборі професії та стереотипи, які ускладнюють цей вибір. Діти дізнаються як реалізувати власну кар’єру в обраній сфері в Україні. На завершення найактивніші 5 представників/представниць разом з організаторами проєкту зберуться  для спільної пресконференції.

Більше інформації про проєкт “Моя кар’єра в Україні" можна знайти тут https://careerhub.in.ua/mycareerua/

Довідково. CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Детальніше: www.csr-ukraine.org

Career Hub – експертна платформа Центру «Розвиток КСВ», яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді – від школи до успішної реалізації у професії. Детальніше: www.careerhub.in.ua

ПУМБ (Перший Український Міжнародний Банк) – це великий і надійний приватний банк, який прагне бути фінансовим радником і помічником як для приватних осіб, так і для корпоративних клієнтів, передбачає їхні очікування і потреби, а також пропонує ефективні рішення. ПУМБ входить до десятки найбільших банків України за ключовими фінансовими показниками. Детальніше: www.pumb.ua

Акредитація та додаткова інформація за тел.: (099-620-50-16) або e-mail: ok@csr-ukraine.org (Одарка Козак).

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід до зали тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Фіналісти національного проєкту «Моя кар’єра в Україні» зустрілися з майбутніми роботодавцями

Фіналісти національного проєкту для підлітків «Моя кар’єра в Україні» провели день з керівниками підприємств, міжнародних організацій, державних органів влади і дізнались, як краще реалізувати власну кар’єру в обраній сфері.

Про це на пресконференції в Укрінформі розповіли організатори проєкту за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

30 дітей-фіналістів проєкту з усієї України провели день з керівниками підприємств, міжнародних організацій, державних органів влади, дізналися, як реалізувати власну кар’єру в обраній сфері в Україні, обговорили виклики у виборі професії та стереотипи, які ускладнюють цей вибір, розповів керівник платформи Career Hub, Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» Тарас Деркач.

«Мета нашого проєкту – показати молоді можливості для реалізації в Україні, надати можливості розвинути навички, свідомо обрати професію й створити платформу для спілкування між молодими людьми і топ-менеджерами й успішними людьми. Учасники проєкту – учні 9-10 класів загальноосвітніх шкіл з усіх куточків України. Складовими проєкту є всеукраїнський урок «Моє майбутнє в Україні», онлайн-вебінари, кар’єрні консультації, національний відбір, зустрічі з топ-менеджерами й успішними людьми в різних сферах і нарешті персональні зустрічі з топ-менеджерами», - розповів він.

Як зазначили організатори, всеукраїнський проєкт «Моя кар’єра в Україні» дає підліткам можливості для самореалізації в Україні, розповідає про професії та галузі і сприяє усвідомленому вибору майбутньої професії молодим поколінням.

Перший український міжнародний банк уже шостий рік поспіль бере участь у цьому проєкті, вважаючи усвідомлений вибір майбутнього фаху вигідним і для роботодавця, поділилася менеджер корпоративної соціальної відповідальності ПУМБ Тетяна Колесник.

«Коли до нас на роботу приходять молоді люди, ми бачимо, що не всі обрали професію свідомо і це був не їхній вибір. І їм потім складно працювати в компанії, вони не щасливі на своєму робочому місці. Ми відчули відповідальність, щоб допомогти молодим людям зробити усвідомлений вибір. І цей проєкт з кожним роком стає все унікальнішим. Коли діти заповнюють мотиваційні форми, вони вже аналізують свої здібності. Потім кар’єрні консультанти допомагають їм обрати сферу з трьох напрямків, в яких вони хотіли б працювати», - зазначила вона.

Якщо молода людина свідомо й відповідально ставиться до свого особистого розвитку, то так само вона ставитиметься до розвитку своєї громади й країни, наголосила заступник міністра молоді та спорту Марина Попатенко.

«Відповідальний і свідомий майбутній фахівець - хороший фахівець. Дуже важливо, щоб молоді люди, отримуючи фахові знання й свідомо обираючи свою майбутню професію, отримували не тільки освіту в університеті, а й менторську підтримку та практичний досвід від фахівців тієї чи іншої галузі й професії», - сказала вона.

Організаторами національного проєкту «Моя кар’єра в Україні» є: CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація, що об’єднує понад 40 великих компаній; Career Hub – експертна платформа, яка об’єднує молодь, роботодавців, державні органи та освітні заклади для кар’єрного розвитку молоді; Перший український міжнародний банк; Міністерство молоді та спорту.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-