Про податкову преференцію на тютюнові вироби для електричного нагрівання

Про податкову преференцію на тютюнові вироби для електричного нагрівання

Укрінформ
1 березня, 11:00 - пресконференція на тему: «Про податкову преференцію на тютюнові вироби для електричного нагрівання»

Організатор: ГО  «Життя».

До участі запрошені: Лілія Олефір - виконавча директорка ГО «Життя»; Наталія Шаповал -  економістка, керівниця KSE Institute; Сергій Миткалик - виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб»; Антон Шкіряк – лікар-нейрохірург, онколог, менеджер та громадський діяч в сфері охорони здоров'я України, асистент опорної кафедри нейрохірургії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика.

Коротко. Учасники заходу обговорять законопроєкт №4278  «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)», а саме внесені правки щодо акциз на тютюнові вироби для електричного нагрівання.

Додаткова інформація за тел.: 063 344 12 69, e-mail: dmytro.p@center-life.org (Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя»). 

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Зниження акцизів на тютюнові вироби для нагрівання сприятиме поширеності куріння – експерт

У разі зниження акцизу на тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) вони подешевшають та стануть більш доступними для молоді, що сприятиме поширеності куріння. Про це в Укрінформі під час пресконференції "Про податкову преференцію на тютюнові вироби для електричного нагрівання" сказала виконавчий директор громадської організації «Життя» Лілія Олефір.

"Основна мета підвищення податків на тютюнові вироби це зробити так, аби ціни на них були якомога вищими та менш доступними для молоді", - сказала Олефір.

Вона повідомила, що минулого тижня відбулась спроба «протягнути» через податковий комітет законопроєкт №4278, який передбачає зниження на 30% акцизу на тютюнові виробів для нагрівання. Олефір також наголосила, що досі в Україні сигарети IQOS і glo легально продаються неповнолітнім, і зниження акцизу на ТВЕН сприятиме ціновій доступності тютюнових виробів для дітей та зростанню поширеності куріння. Вона також зазначила, що від акцизу на тютюнові вироби для нагрівання держбюджет буде недоотримувати мільярди гривень.

Як повідомлялось, на поточному сесійному тижні Верховна Рада має розглянути законопроєкт №4278, до якого 25 лютого 2021 року Комітет з питань фінансів податкової та митної політики вніс поправку №55 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)», яка знижує на 30% акциз на сигарети для IQOS і glo з 1 квітня 2021 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-