Перший рік Президента Володимира Зеленського: досягнення та невдачі

Перший рік Президента Володимира Зеленського: досягнення та невдачі

Укрінформ
21 травня, 13:30 - онлайн-пресконференція на тему: «Перший рік Президента Володимира Зеленського: досягнення та невдачі»

Організатор: Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Учасники: Ольга Айвазовська – голова Правління Громадянської мережі «ОПОРА»; Юлія Біденко – доцентка кафедри політології ХНУ, експертка Ініціативи Представництва ЄС в Україні «Team Europe Kharkiv»; Гліб Вишлінський – виконавчий директор Центру економічної стратегії; Олексій Гарань – науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, представник Громадського об’єднання «Виборча рада.UA»; Володимир Дубовик – директор Центру міжнародних досліджень ОНУ імені І. Мечникова; Юлія Кириченко – член правління Центру політико-правових реформ, cпівголова Ради РПР; Андрій Сухарина – аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

До участі запрошена: Юлія Тищенко – голова Програмної ради, керівник Програми підтримки демократичних процесів УНЦПД.

Питання до обговорення:

- Перші підсумки роботи президента: як їх оцінюють експерти та журналісти?

- Очікування та реальність: наскільки Президент Зеленський виправдав очікування та надії виборців?

- Регіональний контекст: що про роботу Президента та його команди думають у різних регіонах.

- Президент карантинного періоду: наскільки пандемія коронавірусу вплинула на діяльність Зеленського на посаді Президента.

Зареєструватися на захід і поставити запитання спікерам можна за посиланням: https://forms.gle/xt1ScvfVvXG2ex8eA

Коротко. Учасники заходу представлять результати експертного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.

Довідково. Онлайн-пресконференція «Перший рік Президента Володимира Зеленського: досягнення та невдачі» проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалів заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Пресконференція відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM. Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Основними досягненнями Президента експерти вважають закони про ринок землі та неповеренння ПриватБанку – опитування

Основним досягненням Президента Володомира Зеленського за перший рік діяльності регіональні журналісти та експерти вважають ухвалення законів про неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам, про обіг сільськогосподарських земель та легалізацію видобутку бурштину.

Такі дані опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, презентував аналітик Фонду Андрій Сухарина на онлайн-пресконференції, яка транслювалася на Yutube-каналі Укрінформу.

«У відкритому питанні про досягнення і невдачі Президента респонденти зазначили, що Президент Зеленський все ж таки зумів домогтися ухвалення закону про обіг сільськогосподарських земель. Хоч і в обмеженому вигляді, але він все ж таки був прийнятий, чого не вдавалося жодному Президенту. Також він зумів звільнити значну частину українських полонених, які утримувалися так званими ЛНР/ДНР і Росією. І врешті-решт Президент Зеленський зумів сформувати монобільшість у парламенті», - сказав Сухарина.

Він поінформував, що майже всі респонденти схвалюють рішення Президента підтримати закон, за яким неможливо здійснити повернення Приватбанку колишнім власникам. Так 53,2% опитаних повністю підтримують це рішення, а 29,9% - скоріше підтримують.

Окрім того, абсолютна більшість опитаних підтримує легалізацію видобутку бурштину (48, 1% скоріше підтримують і 19.5 повністю підтримують) і скасування недоторканності народних депутатів (відповідно 35,1% і 33,8%).

Закон про обіг земель сільськогосподарського призначення повністю підтримують 24,7% опитаних експертів, та 39% скоріше підтримують.

Призначення Ірини Венедіктової Генеральним прокурором України після звільнення Руслана Рябошапки – є рішенням, яке здобуло найнижчу підтримку опитаних. Близько 85% усіх респондентів виступають проти такого призначення. Майже така сама негативна одностайність спостерігається стосовно збереження на посаді міністра МВС Арсена Авакова.

Опитування регіональних журналістів та експертів проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з 8 по 15 травня 2020 року. Загалом опитано 77 журналістів, політичних експертів та громадських активістів із різних регіонів України.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-