Профілактика саморуйнівної поведінки в учасників бойових дій

Профілактика саморуйнівної поведінки в учасників бойових дій

Укрінформ
9 жовтня, 14:00 - Профілактика саморуйнівної поведінки в учасників бойових дій

Організатор: Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Учасники: Юрій Гриненко - директор Українського державного медико-соціального центру ветеранів; Михайло Матяш - завідувач кафедри медичної та загальної психології НМУ; Ксенія Возніцина - головний лікар ДЗ «ГВВ Лісова поляна» МОЗ України; Людмила Литвиненко - керівник Кризового центру Інститута Костюка НАПН; представник Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Коротко. Мета заходу - привернути  увагу державних структур та громадських організацій до фахової (громадської) пропаганди психічного здоров'я, а також до профілактики самогубств серед вразливих верств населення,  зокрема, серед учасників бойових дій.

Захід проходить з нагоди Дня захисту психологічного здоров’я.

Підсумкові матеріали:

В Україні відсутня інформаційна політика щодо ветеранів — лікар

Головний лікар державного закладу «Госпіталь ветеранів війни Лісова поляна» Міністерства охорони здоров’я України Ксенія Возніцина вважає, що в Україні відсутня державна політика щодо інформування суспільства про ветеранів, які повернулися з війни.

Про це вона сказала під час пресконференції в Укрінформі.

“На чому б хотіла зупинитися - інформування і така державна політика стосовно ветеранів, які повернулися. Мені здається, що зараз такої політики немає. Тому що ветеран почуває себе трохи незручно в кафе, інших закладах, а мав би почувати зовсім по- іншому. Має бути державна політика, мають бути соціальні ролики, просвіта, буклети”, - зазначила Возніцина.

Вона розповіла, що в госпіталі “Лісова поляна” організований центр психічного здоров’я ветеранів.

За словами Возніциної, психологічний стан ветеранів АТО, ООС - проблема №1, “бо страждає не тільки людина, яка повернулася з війни, а й дотичні до неї люди”.

Водночас начальник відділу забезпечення прав на здоров’я Міністерства у справах ветеранів, ТОТ та ВПО України Наталя Грицунь зазначила, що у міністерства “захист психічного здоров’я має бути і є наразі одним із основних напрямків діяльності”.

Також вона повідомила, що міністерство співпрацює з усіма державними і багатьма недержавними інституціями в цьому напрямку, а також розробляє власні програми з психічного здоров’я, адаптацій ветеранів у мирному житті, та розуміє, що треба працювати не з самим ветераном, а з усім його оточенням.

“Хочу додати, що психологічна просвіта повинна починатися ще з дитячого віку”, - вважає Грицунь.

Психологічну реабілітацію ветеранів та інші питання психологічної допомоги будуть обговорювати на Міжнародній науково-практичній конференції «2019 – Ukrainian Mental Helth Conference», яка відбудеться 10-11 жовтня.

Як повідомив завідувач кафедри медичної та загальної психології НМУ Михайло Матяш, у перший день конференція проходитиме в Госпіталі ветеранів війни «Лісова поляна» у Пущі Водиці, а 11 жовтня - у Національній науковій медичній бібліотеці в Києві.

“Перш за все ми будемо говорити про освіту психологічну, психотерапевтичну, різні напрямки післядипломної освіти, про їх формати, ефективність тощо”, - додав Матяш.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-