«Спільне майбутнє через спільні книжки»: факти й підсумки третього етапу акції

«Спільне майбутнє через спільні книжки»: факти й підсумки третього етапу акції

Укрінформ
16 вересня, 15:00  - пресконференція ініціаторки та партнерів довготривалої акції з  допомоги прифронтовим школам Донбасу.

За підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Учасники: Анна Горбань -  голова ГО «Розумне майбутнє нації», «Місіс Україна World 2018», «Місіс Планета 2018», ініціаторка акції «Спільне майбутнє через спільні книжки»; Тетяна Петракова -  громадський діяч, автор 500 соціальних проєктів ( більша половина, спрямована на підтримку та розвиток творчих талантів) Людина Року у номінації «Нова Генерація», телевізійний експерт; Олена Рихальська - кандидат психологічних наук, психотерапевт, тренер в галузі психології успіху та сімейної  психотерапії, консультант телепроєктів; представники Міністерства інформаційної політики України.

Модератор: Ксенія Мацкевич - PR&Right директор видавництва «Кальварія».

Коротко. Учасники пресконференції розкажуть про факти та підсумки третього етапу довготривалої акції з допомоги прифронтовим школам Донбасу «Спільне майбутнє через спільні книжки», про подальші плани та побажання до держави в цьому питанні. Також вони  поділяться враженнями від спілкування з дітьми та вчителями.

Додаткова інформація за тел.: +380 50 372 92 00, e-mail: ksena@msbrand.net (Ксенія Мацкевич)

Підсумкові матеріали:

Для дітей, які живуть у прифронтовій зоні, зібрано понад 4 тисячі книжок

Для дітей, які навчаються у школах у прифронтовій зоні Донецької та Луганської областей, під час третього етапу акції "Спільне майбутнє через спільні книжки" зібрано понад 4 тисячі книжок.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла ініціаторка акції - голова ГО "Розумне майбутнє нації", "Місіс Україна World 2018", "Місіс Планета 2018" Анна Горбань.

"Ми звернулися з листом до Міністерства інформаційної політики задля того, щоб воно допомогло нам зібрати книжки. Міністерство інформаційної політики буквально за два дні відповіло нам згодою і надало нам 3544 книжки. Під час першого етапу я відвезла 1463, під час другого етапу 1 тисячу книжок, а під час третього етапу акції - це 4313 книжок, абсолютно нових, тому що, окрім МІП, допомагали книжкові видавництва”, - зазначила Горбань.

Вона додала, що у майбутньому планує продовжити акцію і зібрати для шкільних біліотек у прифронтовій зоні вже 8 тисяч книжок.

Як розповіла Горбань, ідея зібрати книги для прифронтових шкіл виникла після того, як вона дізналася, в яких умовах навчаються діти у школах на лінії зіткнення.

Зокрема, активістка звернулася до органів державної влади із відповідними запитами і з'ясувала, що у 2013 році в Донецькій і Луганській областях було 1805 шкіл, у яких навчалися 509 тисяч учнів, а станом на 2019 рік там залишилася 801 школа і 216 тисяч учнів.

"Якщо було 509 тисяч учнів, то ми розуміємо, скільки учнів уже не навчаються на підконтрольній Україні території цих областей. 42 тисячі з цих учнів навчаються на лінії зіткнення під постійною загрозою обстрілів", - наголосила ініціаторка акції.

Тоді вона звернулася до місцевих відділів освіти, і серед найбільш нагальних потреб, які їй озвучили, були підручники. Крім того, фонд місцевих бібліотек складали книжки, видані ще за радянських часів. За словами Горбань, у середньому за рік до бібліотеки в Луганській чи Донецькій областях надходить 6-9 книжок.

"Я звернулася в січні 2019 року до зірок шоу-бізнесу, щоб вони підтримали акцію, яка називається "Спільне майбутнє через спільні книжки", яка має на меті показати, що у нас - у Центру, у Сходу України - спільне майбутнє, спільні книжки, якими ми з радістю поділимося з дітьми", - розповіла про ідею акції Анна Горбань.

Водночас, як наголошувалося на пресконференції, існує також проблема психологічної, соціальної реабілітації дітей, які живуть в прифронтовій зоні.

За словами психотерапевта Олени Рихальської, часто діти не отримують психологічної допомоги через те, що їхні батьки, вчителі не вважають це проблемою. Світовий досвід свідчить, що у критичні моменти суспільства гуртуються, але потім виникають інші проблеми, такі як захворювання, страхи, тривожність, агресія.

Рихальська зауважила, що різноманітні акції, які проводять благодійники і волонтери, мають позитивний вплив на психіку дітей, однак для вирішення більш глибоких проблем необхідна участь професійних психологів, відповідні програми.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-