Про захист внутрішнього інвестора та боротьбу з рейдерством

Про захист внутрішнього інвестора та боротьбу з рейдерством

Укрінформ
20 серпня, 13:30 - Захист внутрішнього інвестора в Україні. Чи почалася боротьба з рейдерством за 100 днів президентства Володимира Зеленського

Організатори: Укрінформ, ТОВ "ОМОКС".

Учасники: Ігор Кирильчук – керівник Програми промислового розвитку ООН (UNIDO); Сергій Козін - віцепрезидент Міжнародної торгової палати (ICC); Олексій Кулагін - експерт будівельної галузі, керуючий власник ТОВ "ОМОКС", член Ради директорів Конфедерації будівельників України; Іван Салій - президент Всеукраїнського союзу виробників будматеріалів; Руслан Євстаф’єв - бізнесмен, власник компанії «Дпіпроолія»; Михайло Гончаренко - експерт міжнародного фонду «Скорочення ризиків» з питань реформи правоохоронного блоку, адвокат; Олена Бобунова - експерт будівельної галузі, директор компанії «Будстандарт»; Оксана Серокурова - правозахисник, адвокат, член Національної асоціації адвокатів України (НААУ); Олексій Душин - правозахисник, адвокат, член Національної асоціації адвокатів України (НААУ); Андрій Самольотов - громадський діяч, засновник Академії громадянського суспільства; Андрій Семидідько - голова Антирейдерського союзу України; Георгій Шеварднадзе - старший оперуповноважений в особливо важливих справах Національної поліції України; Давид Арахамія - депутат від «Слуги народу»; Андрій Немировський – народний депутат України; Влад Сидоренко – представник  Незалежної медійної профспілки України; Арменак Оганесян - Адвокатське Бюро «Оганесян'з Ло Офис»; Оксана Маленко - керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Інтеракціо»; Олександр Бобунов - виконавчий директор ВГО «Національна рада з зеленого будівництва та сталого розвитку».

До участі запрошені: Дмитро Дубілет - радник голови СБУ по боротьбі з корупцією за допомогою технологій; керівники департаментів Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Державного бюро розслідувань.

Коротко.16-го липня Дмитро Дубілет був призначений радником голови СБУ по боротьбі з корупцією за допомогою технологій. Одним із пріоритетних напрямків його  роботи є боротьба з рейдерством. Попри це, бізнес-спільнота заявляє про тиск на підприємства. Як вирішити цю складну та багаторівневу проблему та захистити національного інвестора та підприємця? З цією метою бізнес-спільнота та представники міжнародних структур закликають нову владу долучитись  до «круглого столу», щоб разом з громадськими об'єднаннями та правоохоронними органами обговорити головні проблеми українських підприємців.

Підсумкові матеріали:

Єдина міжвідомча інструкція з притягнення до відповідальності дозволить ефективно боротися з рейдерством - експерт

Єдина міжвідомча інструкція з методів притягнення до відповідальності у випадках рейдерських захоплень для СБУ, ГПУ, МВС і ДБР дозволить ефективно боротися з рейдерством в Україні.

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив експерт будівельної сфери, керівний власник ТОВ "ОМОКС", член Ради директорів "Конфедерації будівельників України" Олексій Кулагін, повідомляє кореспондент агентства.

"Якщо ми розробимо методичку розслідувань даних випадків, то ми повністю відійдемо від рейдерства", - наголосив Кулагін.

Він додав, що така методичка має бути розроблена для Служби безпеки України (СБУ), Генеральної прокуратури України (ГПУ), Міністерства внутрішніх справ (МВС), а для Державного бюро розслідувань (ДБР), в тих випадках, коли до рейдерських схем причетні чиновники.

На думку Кулагіна, такої методички буде достатньо для того, щоб ефективно боротися з рейдерськими захопленнями бізнесу в Україні, в той час як новий закон не зможе вирішити цю проблему.

"У новому законі буде стільки ж лазівок, для того, щоб залишити схему збагачення чиновників на тому ж місці, де вона була, змінивши особи", - сказав Кулагін.

За його словами, пропозиції щодо єдиної інструкції для силових структур та інші напрацювання експертів і представників бізнес-спільноти для боротьби з рейдерськими захопленнями бізнесу будуть направлені на розгляд до Офісу Президента України та до Верховної Ради України.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-