Держфінанси на місцевому рівні: чи важливий громадський контроль? Презентація результатів проєкту

Держфінанси на місцевому рівні: чи важливий громадський контроль? Презентація результатів проєкту

Укрінформ
15 серпня, 9:00 -  Презентація результатів проєкту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні»

Організатор: Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Спікери: Ірина Степанова – координатор проєкту; Єгор Киян - експерт з економічних питань МЦПД.

До участі запрошені: представники місцевих органів влади, неурядових організацій, громадські активісти та експерти.

Коротко. Учасники заходу презентують результати проєкту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні», представлять комплексні розслідування, обговорять проблеми та історії успіху проведених 12 антикорупційних розслідувань у різних регіонах.

Крім того, вони розкажуть про перспективи та роль громадського контролю за використанням державних фінансів на місцевому рівні в Україні.

Довідково. Мета проєкту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні» -  заохочення участі громадян у нагляді за використанням державних фінансів на регіональному рівні завдяки розвитку навичок місцевих активістів в Україні, підтримці індивідуальних та спільних антикорупційних розслідувань.

Підсумкові матеріали:

Найбільше порушень здійснюється у будівельній та комунальній сферах - результати проєкту

У рамках реалізації проєкту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні», який здійснювався в 12 областях України, було виявлено, що найбільше корупційних дій здійснюється у сферах будівництва, інфраструктури та комунальній сферах.

Про це під час презентації результатів даного проєкту в Укрінформі сказав експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Єгор Киян, повідомляє кореспондент агентства.

"Найбільша концентрація, де ми відчули корупцію, - це державні апарати управління сфери будівництва, інфраструктури. Також дуже багато кейсів з комунальної сфери, житлового господарства, трішки менше (кейсів - ред.) сільське господарство, освіта, охорона здоров'я", - сказав Киян.

Він зазначив, що метою проєкту «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні» є заохочення участі громадян у нагляді за використанням державних фінансів на місцевому та регіональному рівні, а також він спрямований на підтримку індивідуальних та спільних антикорупційних розслідувань. У підсумку це має посилити прозоре самоврядування і зробити внесок у боротьбу з корупцією.

Експерт наголосив, що розслідування проводились в 12 областях: Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Кіровоградській, Київській, Одеській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. Теми розслідувань у цих областях були найрізноманітнішими, від ЖКХ до закупівель, тарифів, зловживань посадовими повноваженнями, тощо.

"Ми сподіваємось, що ці опубліковані розслідування будуть стартовим майданчиком для наступних розслідувачів", - сказав Киян та додав, що в полі зору розслідувачів було близько 350 млн гривень, і це та сума, яка була під контролем наших розслідувачів, які під час проекту впродовж року розслідували ті чи інші кошти, як та куди вони рухались".

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-