Нові можливості для українських жінок в ООН

Нові можливості для українських жінок в ООН

Укрінформ
23 травня 12.30 - ООН: Нові можливості для українських жінок

Організатор: ГО ICA-Україна, проект Українські жінки в ООН.

Учасники: Світлана Саламатова - авторка і керівник проекту “Українські жінки в ООН”, ТоР фасилітаторка, співзасновниця ГО ICA – Україна; Наталія Каплун - підприємниця, громадська діячка, телеведуча, письменниця, членкиня першої і другої делегації проекту Українські жінки в ООН; Ірина Самсоненко - громадська діячка, продюсер дитячих талантів, експертка на ток-шоу “Говорить Україна”,  входить до Топ -100 найуспішніших жінок України, членкиня другої делегації проекту Українські жінки в ООН; Жанна Тетьора - президентка Міжнародної корпорації "Зоряні мости", директорка більше 100 багатожанрових конкурсів-фестивалів для дітей, занесена до книги Національний Реєстр Рекордів України, членкиня другої делегації проекту Українські жінки в ООН; Лілія Олійник -- засновниця: ТМ ilivecafe, ГО Live in Harmony, Школи Досконалості Лілії Олійник, газети Еко Україна, ініціаторка Міжнародного Екологічного Форуму, авторка та ведуча радіопередачі Історії успіху та телепередачі Щаслива родина, голова Клубу успішних жінок (КУЖ) Київ 2019, володарка 12 титулів краси, багатьох премій та нагород, членкиня другої делегації проекту Українські жінки в ООН.

Довідково. Щорічно в березні в Генеральній Асамблеї  ООН  проходить Сесія, що організує Комітет ООН з положення жінок (CSW).

Делегація Українські жінки в ООН сформовано Міжнародним інститутом культурних зв’язків (ICAI), що має в ООН спеціальний консультативний статус ECOSOC і представлена у 42 країнах світу. В Україні ICAI представляє ГО ICA - Україна, місією якої є розвиток місцевих громад.

Делегації українських жінок в ООН вибороли право публічно звернутися до світової спільноти жінок і задати питання Генеральному Секретарю ООН Антоніу Гуттераш щодо стану війни в Україні і отримати лаконічну відповідь про посилення зусиль ООН щодо врегулювання військового конфлікту.

Підсумкові матеріали:

В Україні в зоні прийняття рішень лише 12% жінок - активістка

Представництво жінок в органах влади на рівні прийняття суспільно важливих рішень складає лише 12%.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала автор і керівник проекту “Українські жінки в ООН” Світлана Саламатова.

“Середній показник у світі - це 21% жінок у зоні прийняття рішень. В Україні 12% жінок і 88% чоловіків знаходяться в парламенті. За статистикою, 77% своїх доходів жінки витрачають на соціальний сектор, ми вкладаємо кошти в освіту, виховання, в інклюзію. Це наші кошти”, - сказала Саламатова.

Вона розповіла про результати поїздки делегації жінок на сесію Комітету ООН з положення жінок і зазначила високий рівень підтримки українських жінок серед дипломатів та експертів з прав жінок.

За її словами, ті рекомендації, зв'язки, які напрацювали делегати, дозволять активізувати реалізацію проектів щодо ролі жінок у суспільстві як в Україні, так і на міжнародному рівні.

Зокрема, вона поінформувала, що за підсумками візиту до штаб-квартири ООН планується створити геополітичну платформу, яка об'єднуватиме жінок, котрі приймають рішення на глобальному рівні.

“Ми вирішили відкрити геополітичну платформу для жінок. Центром цієї платформи буде Україна. Ми хочемо зібрати тих жінок, які впливають на рішення в глобальному світі. Якщо не буде збалансований глобальний світ, то Україні доведеться довго чекати миру”, - сказала Саламатова.

Щорічно в березні в Генеральній Асамблеї ООН проходить сесія, що організує Комітет ООН з положення жінок (CSW).

Делегація українських жінок в ООН сформована Міжнародним інститутом культурних зв’язків (ICAI), що має в ООН спеціальний консультативний статус ECOSOC і представлена у 42 країнах світу. В Україні ICAI представляє ГО ICA - Україна, місією якої є розвиток місцевих громад.

Делегація українських жінок в ООН виборола право публічно звернутися до світової спільноти жінок і поставити запитання Генеральному Секретарю ООН Антоніу Гуттерашу щодо війни в Україні, а також отримати відповідь про посилення зусиль ООН щодо врегулювання військового конфлікту.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-