Зеленський - французьким ЗМІ: Знайдеться той, хто говоритиме з Росією про рішення Саміту миру

Зеленський - французьким ЗМІ: Знайдеться той, хто говоритиме з Росією про рішення Саміту миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що буде знайдений формат для обговорення з РФ рішень, які будуть погоджені провідними країнами світу на Саміті миру у Швейцарії.

Про це він сказав в інтерв’ю французькому Юго Траверу, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо після першого саміту ми вийдемо з розумінням, що у нас є пункти, щодо яких ми всі сходимось... Якщо за столом будуть країни, які дійсно хочуть миру і вимагають від Росії справедливого миру, тоді підготується документ з усім нашим баченням, і знайдеться момент, як і хто буде це проговорювати з представниками ворога», - сказав Зеленський.

За його словами, «ми не хочемо, щоб єдину спроможну на сьогодні дипломатичну ініціативу щодо закінчення війни знищила Росія, як це завжди було». Зеленський у цьому зв'язку згадав про понад сто зустрічей у Нормандському та Мінському форматах, рішення яких Росія не виконувала.

На переконання Президента, понад 80 країн світу зможуть досягти згоди принаймні за трьома пунктами Формули миру. «Якщо всі ми домовимось між собою, що саме це і є справедливо, то потім ми знайдемо формат, як зробити так, щоби на це пішла Росія», - сказав Президент.

Читайте також: У МЗС України обговорили з послом можливість залучення Бразилії до Формули миру

На його переконання, сильні країни зможуть «дотиснути політично» РФ, як це сталось раніше з зерновою ініціативою. «Ми не дали їм заблокувати зернову ініціативу. Ми її розробили з Туреччиною і Генсеком ООН. Потім передали через посередників - Туреччину та Гуттереша, і це спрацювало», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Швейцарія 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-