МЗС - про Нікарагуа, Венесуелу і Кубу: На відверто антиукраїнські країни немає ресурсів

МЗС - про Нікарагуа, Венесуелу і Кубу: На відверто антиукраїнські країни немає ресурсів

Ексклюзив
Укрінформ
Україна наразі має не дуже багато ресурсів, щоб займатися такими відверто антиукраїнськими країнами Латинської Америки, як Нікарагуа, Венесуела і Куба.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ Ірина Боровець в інтерв’ю Укрінформу.

Вона зазначила, що Україна, втілюючи Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну, наразі відкладає взаємодію з Нікарагуа, Венесуелою і Кубою.

«Будемо відвертими, в нас не так багато ресурсів, щоб зараз займатися відверто антиукраїнськими країнами», - сказала Боровець.

Вона зазначила, що Україна має дипломатичні відносини з цими країнами. Однак, нагадала Боровець, «у Венесуелі ми не визнали уряд Мадуро, тому, відповідно, будь-які контакти в нас відсутні, а Нікарагуа вже доволі давно займає антиукраїнську позицію, тому ця країна поки що не є нашим пріоритетом в рамках Стратегії».

Читайте також: Україна планує відкрити у Латинській Америці п’ять нових посольств

«З Кубою зовсім інша історія. Ми глибоко вдячні кубинському уряду за те, що вони роками абсолютно безкоштовно реабілітували наших дітей після чорнобильської аварії. Але зараз у нас досить неприємна сторінка історії з Кубою через її доволі стрімкий проросійським ухил. Усі чули про кубинських найманців, які воюють проти України на боці Росії. Хотілося б, щоб кубинці подумали, що, можливо, тих дітей, яких вони лікували, їхні найманці сьогодні можуть убивати», - зазначила Боровець.

Як повідомляв Укрінформ, у березні ЗМІ писали, що до Росії прибули сотні кубинців, щоб отримати роботу, однак згодом потрапили до лав російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-