Зеленський зустрівся з Наусєдою - говорили про взаємодію на рівні Євросоюзу та НАТО

Зеленський зустрівся з Наусєдою - говорили про взаємодію на рівні Євросоюзу та НАТО

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Президент Литви Гітанас Наусєда обговорили конкретні кроки для посилення політичної взаємодії на рівні Євросоюзу та НАТО.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Вільнюс, зустріч із Президентом Литви Гітанасом Наусєдою перед нашою участю в саміті Триморʼя. Головна тематика – наша спільна сила”, - зазначив Президент України.

Також Зеленський поінформував Наусєду про наслідки російських ударів цієї ночі та нагальні потреби України у протиповітряній обороні. Обговорили також ситуацію на полі бою та пріоритети у зброї.

“Вдячний за готовність допомагати та збільшувати можливості постачання й виробництва зброї та снарядів для захисту нашої спільної безпеки”, - зауважив Президент України.

Відео: ОПУ

Як додали в його пресслужбі, Зеленський детально розповів колезі про те, що саме потрібно Україні для захисту міст і допомоги військовим. Він підкреслив, що протиповітряна оборона є питанням номер один.

Лідери обговорили можливості збільшення виробництва необхідного озброєння в обох країнах.

Президент Литви окремо наголосив на об’єднанні зусиль міжнародних партнерів для постачання Україні зброї та боєприпасів.

Сторони обмінялися думками щодо реалізації української Формули миру, зокрема обговорили підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Читайте також: Литва передала Україні нову партію допомоги

Своєю чергою пресслужба Президента Литви зауважує, що Наусєда наголосив на зацікавленості литовських бізнес-компаній у співпраці з Україною у сфері виробництва дронів та антидронів, а також в інших галузях оборонної промисловості.

«В Україні вирішується майбутнє всієї Європи, і яким воно буде, залежить від наших спільних дій сьогодні. Тому Литва активно працювала та працюватиме над мобілізацією міжнародної військової та гуманітарної допомоги Україні з боку союзників. Литва була і буде з вами до перемоги», - сказав він.

Читайте також: Умєров зустрівся у Києві з новим міністром оборони Литви - говорили про розмінування землі

Наусєда нагадав, що лише цього року Литва виділила 80 мільйонів євро на військову допомогу Україні, зокрема 35 мільйонів євро на підтримку ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, Президенти України та Латвії Володимир Зеленський і Едгарс Рінкевичс підписали двосторонню безпекову угоду між країнами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-