Президенти України та Швейцарії обговорили підготовку до Глобального саміту миру в червні

Президенти України та Швейцарії обговорили підготовку до Глобального саміту миру в червні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд. Сторони обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, запланованого на червень цього року.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Поспілкувався з Віолою Амхерд і подякував Швейцарії за стабільну підтримку, зокрема, за сьогоднішнє рішення про виділення 5 мільярдів швейцарських франків на відбудову України. Обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, запланованого на червень цього року», – написав Зеленський.

Він підкреслив, що саміт продовжить попередню роботу над впровадженням Формули миру за підсумками чотирьох зустрічей радників із питань національної безпеки, що відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та в Давосі.

Окрім того, сторони домовилися продовжувати тісну співпрацю над залученням якомога ширшого кола країн до участі в саміті з метою формулювання спільного практичного бачення щодо досягнення справедливого, тривалого та всеосяжного миру для України.

Читайте також: Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру, аби вона все не зіпсувала - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру - це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру.

Уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-