Вступ до ЄС: країни Північної Європи та Балтії нададуть Україні експертну підтримку

Вступ до ЄС: країни Північної Європи та Балтії нададуть Україні експертну підтримку

Укрінформ
Вісім країн Північної Європи та Балтії зберуть групу експертів, яка допомагатиме Україні на переговорному етапі процесу вступу в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник МЗС Швеції Тобіас Білльстрьом після зустрічі голів МЗС відповідних країн на острові Готланд, повідомляє Reuters.

Країни Північної Європи та Балтії підтримують посилення ролі НАТО у наданні допомоги Україні в її війні з РФ та підтримують прагнення країни до вступу до ЄС.

"Ми підтримуємо посилення ролі НАТО у наданні допомоги Україні у галузі безпеки та координації військової підтримки та обладнання", – сказав Білльстрьом.

Читайте також: Переговори про вступ України до ЄС: Кулеба подякував за підтримку Північнобалтійській вісімці

Він додав, що вісім країн Північної Європи та Балтії на зустрічі на шведському острові Готланд домовилися зібрати групу експертів, котрі допоможуть підтримати зусилля України щодо вступу до ЄС.

"Це дасть можливість полегшити шлях України до членства в європейській родині", – сказав шведський урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із делегацією очільників комітетів Європарламенту. Сторони обговорили початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-