Україна та Ізраїль обмінюватимуться архівною інформацією - підписаний меморандум

Україна та Ізраїль обмінюватимуться архівною інформацією - підписаний меморандум

Фото
Укрінформ
Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський та голова Державної архівної служби Анатолій Хромов підписали меморандум про взаєморозуміння між державними службами України та Ізраїлю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ відкриває можливість для державних інституцій обмінюватися архівною інформацією та поширювати її.

Посольство Ізраїлю вважає, що взаємний доступ до архівних даних сприятиме взаєморозумінню і тіснішим звʼязкам між Україною та Ізраїлем.

“Підписаний сьогодні меморандум полегшить державним службам, історикам та простим громадянам двох країн доступ до архівів та допоможе знайти відповіді, які стосуються нашого спільного минулого”, – сказав посол Ізраїлю.

Він також відзначив, що це перший міжурядовий договір, підписаний Україною та Ізраїлем від початку повномасштабного вторгнення та який завершує багаторічний переговорний процес.

Підписання меморандуму між Державними архівними службами України та Ізраїлю / Фото надало посольство Держави Ізраїль в Україні

Голова Державної архівної служби зі свого боку відзначив, що для української сторони це важлива можливість обміну досвідом, практик і стажувань.

“Ми з партнерами зараз демонструємо рекордні показники оцифровки українських архівів – понад 21 млн копій ми зробили за минулий рік. Але в нас є потреба консультацій та допомоги в технічних рішеннях щодо систематизації цих масивів даних, їх репрезентації онлайн, тому будь-яка співпраця, особливо з такими технологічними лідерами як Ізраїль є корисною”, – розповів Хромов.

Читайте також: Леся Гасиджак: Не про жертви, не про плачі розповідаємо, а про силу і незламність. Завдяки цьому ми є і будемо

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Державна архівна служба України започаткувала онлайн-проєкт «Єдине вікно доступу до цифрових ресурсів українських архівів», створений на платформі ARCHIUM.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-