Україна буде однією з основних тем на Вашингтонському саміті - директорка офісу НАТО

Україна буде однією з основних тем на Вашингтонському саміті - директорка офісу НАТО

Укрінформ
Директорка Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне запевнила, що Україна буде однією з основних тем на ювілейному Вашингтонському саміті НАТО.

Про це Кляйне сказала під час онлайн-виступу на круглому столі в Укрінформі на тему: «75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього».

Вона зазначила, що російське вторгнення в Україну фундаментально змінило безпекову ситуацію в Європі й було визнане прямою загрозою безпеці Європейського континенту і всього світу.

"З перших днів вторгнення країни-члени НАТО надавали Україні абсолютну підтримку, щоб захистити її право на самозахист. Ми допомагали Україні у питаннях логістики, кібербезпеки, спорядження тощо", - зазначила директорка Центру інформації та документації НАТО.

Кляйне нагадала, що на саміті у Вільнюсі Альянс погодився надавати Україні довгострокову підтримку, а лідери країн-членів НАТО ухвалили три основних рішення. Зокрема, вони визнали, що Україна повинна стати на шлях до повноцінного членства, вирішили оновити Річну національну програму Україна-НАТО і створити Раду Україна-НАТО, а також розробити комплексний пакет оборонної допомоги як багаторічної програми, щоб Україна могла себе захищати у довгостроковій перспективі.

Читайте також: Україна на Вашингтонському саміті має отримати запрошення, будь-яке інше рішення не буде вірним - Чалий

"Тепер ми готуємося до саміту у Вашингтоні цього літа. Коли ми це плануємо, ми також думаємо про те, якими будуть вимоги цього саміту стосовно України. Я запевняю, що Україна буде однією з основних тем на саміті", - зазначила Кляйне.

Як повідомляв Укрінформ, голова відділу політичного планування Офісу генерального секретаря НАТО Бенедетта Берті прогнозує, що на Вашингтонському саміті НАТО підтвердить сигнал про майбутнє членство України в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-