Стефанчук: Безпекова угода з Фінляндією - це відповідь тим, хто каже, що світ втрачає інтерес до України

Стефанчук: Безпекова угода з Фінляндією - це відповідь тим, хто каже, що світ втрачає інтерес до України

Укрінформ
Безпекова угода з Фінляндією - це найкраща відповідь тим, хто стверджує, що світ втрачає інтерес до України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

"Це восьма безпекова угода, яка укладена з Україною, і слід відзначити, що це відбулося тільки за півтора місяця. Сьогодні це найкраща відповідь усім, хто розповідає, що до України втрачається якийсь інтерес у світі. Ні, навпаки, країни, які є нашими партнерами, роблять усе для того, щоб продемонструвати на найвищому рівні підтримку України. І сьогодні підписана безпекова угода між двома президентами, президентом України і президентом Фінляндії, є якнайкращим свідченням цьому", - сказав Стефанчук.

Він додав, що також мав зустріч із президентом Александром Стуббом та спікером парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо, на якій обговорили всі питання, які стосуються підтримки України з боку Фінляндії.

Читайте також: Президент Фінляндії - про безпекову угоду: Хочемо відіграти свою роль у перемозі України

"Це і питання 23-го санкційного пакету, конкретних сум, які будуть виділятися на підтримку України, конкретного озброєння, яке складатиме військову допомогу для України. І ціла низка інших нюансів, які чітко зафіксовані в цій угоді", - сказав Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 3 квітня, Президент України Володимир Зеленський та Президент Фінляндії Александр Стубб підписали двосторонню безпекову угоду між державами терміном на 10 років. Угода з Фінляндією підписана на виконання Спільної декларації про підтримку України від 12 липня 2023 року, до якої загалом приєдналися 32 держави. Станом на сьогодні Україна вже уклала 8 двосторонніх безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-