Делегація Національних зборів Франції назвала три завдання свого візиту в Україну

Делегація Національних зборів Франції назвала три завдання свого візиту в Україну

Укрінформ
Делегація Національних зборів Франції, яка перебуває в Україні, назвала три завдання свого візиту.

Про це заявили члени делегації на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Три завдання, які ми мали під час нашого перебування в Україні: обмінятися аналізом, оцінками ситуації; разом подивитися, яким чином посилити підтримку України і надавати їй більше і швидше те, чого вона потребує; та, по-третє, активізувати механізми, які дозволять нам мобілізувати ще ширшу міжнародну підтримку цим зусиллям», – розповів голова комітету з національної оборони та збройних сил французького парламенту Тома Гасію.

Очільниця Національних зборів Яель Брон-Піве зазначила, що триденний візит був здісйнений на запрошення Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. Делегація мала зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром оборони Рустемом Умєровим, а також зустрінеться з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Читайте також: Стефанчук обговорив з головою Національних зборів Франції оборонні потреби України

Французькі парламентарії також поспілкувалися з представниками громадянського суспільства і неурядових організацій стосовно боротьби з корупцією та забезпечення незалежності урядової судової системи.

Крім того, члени делегації обговорили з генеральним прокурором Андрієм Костіним і українками, які стали жертвами незаконних арештів і викрадень, та жінками, чиї чоловіки досі перебувають у полоні, питання встановлення справедливості за злочини агресора на війні.

До складу делегації також увійшли перша заступниця голови Національних зборів Валері Рабо і керівник франко-української міжпарламентської групи дружби Бенжамен Адад.

Як повідомлялося, голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве виступила на засіданні Верховної Ради.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-