Україна оголосила у розшук «главу МЗС Придністров’я»

Україна оголосила у розшук «главу МЗС Придністров’я»

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук так званого міністра закордонних справ невизнаного Придністров’я Віталія Ігнатьєва.

Відповідний запис міститься у базі розшуку МВС України, передає Укрінформ.

Згідно з даними відомства, Ігнатьєва розшукує Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Йому оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст. 110 («Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України») та ч. 6 ст. 111 («Здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією»).

У номері видання «Урядовий кур’єр» від 9 січня було опубліковано виклик Ігнатьєва на допит до СБУ у період з 15 по 17 січня через підозру в колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність України.

Ігантьєв – уродженець Одещини, має громадянство України. Починаючи з 2016 року очолює «зовнішньополітичне відомство» невизнаного Придністров’я.

Читайте також: Молдова висловила протест послу Росії через відкриття виборчих дільниць у Придністров

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна засуджує будь-які спроби залучити Росію до розв'язання внутрішньополітичних питань Молдови і стоятиме пліч-о-пліч з нею, щоб не допустити втручання РФ у внутрішні справи країни.

Фото: Moldova Liberă

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-