Для вступу до Євросоюзу Україна має відповідати критеріям демократії попри війну - заступник посла ЄС

Для вступу до Євросоюзу Україна має відповідати критеріям демократії попри війну - заступник посла ЄС

Укрінформ
Україна має відповідати демократичним критеріям вступу до Європейського Союзу незалежно від того, що країна перебуває у війні, бо оцінку прогресу не можна змінити залежно від обставин.

Про це заявив заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло у виступі на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що політичним критерієм вступу до ЄС є стабільність установ, які гарантують демократію, верховенство права, дотримання прав людини та захист прав меншин

«Кожне з цих слів важливе. Розширення ЄС – це процес, який базується на ваших досягненнях, на оцінці того, чи ви заслуговуєте на це. А вона залежить від фактів, тому треба зважувати, як реалізується кожне з цих понять», - сказав Дюфло.

Він зауважив, що коли йдеться про стабільність демократичних установ, дуже важливими є суспільний контроль над владою, забезпечення плюралізму думок та система стримувань і противаг.

«Незалежно від того, який період ми переживаємо – мирний час чи війну, цих напрямків треба дотримувати. Не можна розраховувати, що оцінка процесу вступу (до ЄС. – ред.) може бути модифікована залежно від обставин», - зауважив заступник голови Представництва ЄС в Україні.

Він погодився з тим, що не всі країни-члени ЄС є найкращими зразками демократії. Водночас, за словами Дюфло, якщо подивитися загалом, то сталі демократії найкраще захищені від потрясінь.

Читайте також: Зеленський обговорив із Мішелем кроки для початку переговорів про вступ України до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина нещодавно підтвердила, що Україна протягом двох років виконає «домашню роботу» щодо вступу до ЄС, однак процес реформування країни на цьому не завершиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-