Нідерланди виділяють понад €150 мільйонів на боєприпаси для F-16 для України - Міноборони

Нідерланди виділяють понад €150 мільйонів на боєприпаси для F-16 для України - Міноборони

Укрінформ
Нідерланди виділяють понад €150 мільйонів на закупівлю боєприпасів для літаків F-16, які будуть направлені в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міноборони Нідерландів.

“Нідерланди виділяють понад 150 млн євро на закупівлю боєприпасів для України. Йдеться про озброєння класу “повітря-земля” для F-16, які будуть відправлені до України. Ці боєприпаси закуповуються безпосередньо у промисловості. Про це міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила сьогодні за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України”, - йдеться у повідомленні.

Водночас Нідерланди знову відправляють (із раніше обіцяних) літаки до Румунії, які використовуватимуться у навчальному центрі для українських і румунських пілотів. Мовиться не лише про самі F-16, а й про всі супутні запчастини та снаряди.

“Нідерланди разом з Данією та США очолюють коаліцію ВПС у межах "Рамштайну". 18 нідерландських винищувачів були надані для навчань в Румунії. Ще 24 літаки, які залишилися, призначені для постачання в Україну. Частину з них наразі готують, що робиться за погодженням із партнерами по коаліції”, — вказали у відомстві.

Читайте також: Більшість нідерландських партій підтримали ключові питання для України - посол

Зазначається, що Нідерланди також роблять внесок у розмірі понад 200 мільйонів євро на закупівлю безпілотників. У планах закупити значну кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance) і передати їх Україні. Це робиться за погодженням з іншими партнерами та українськими збройними силами.

“Ці дрони вже використовуються і добре зарекомендували себе на полі бою”, — зазначила Оллонґрен.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен обговорили посилення протиповітряної оборони України й забезпечення українських захисників артилерією, бронетехнікою та безпілотниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-