Канада розглядає купівлю українських дронів

Канада розглядає купівлю українських дронів

Укрінформ
Канада й інші партнери України могли б закуповувати вироблені в Україні дрони для власних оборонних потреб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференція в Оттаві розповів міністр оборони Канади Білл Блер.

За його словами, під час лютневого візиту до Києва йому вдалося обговорити досвід України у використанні дронів на полі бою, а також досягнення у їх виробництві із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

“Ми обговорили можливості для співпраці, й навіть те, як союзники по коаліції, в тому числі Канада, могли б інвестувати у придбання вироблених в Україні дронів. Як на мене, це дуже реальна можливість”, - сказав Блер.

За його словами, “ніхто не знає краще за українців, як воювати із росіянами”. “Вони мають два роки суворого бойового досвіду у цьому. Думаю, нам усім слід повчитися еволюції використання дронів у війні й на основі цього ухвалювати рішення стосовно майбутніх закупівель”, - зазначив міністр.

Читайте також: Канада та Латвія пообіцяли спільно підтримувати обороноздатність України

Він додав, що Канада разом з іншими партнерами по коаліції спроможностей намагатиметься забезпечити Україні мільйон дронів, частина з яких буде виготовлена в Україні. “Ми у дусі співпраці працюватимемо з українцями, підтримуватимемо їх власне виробництво. Утім у цьому є дійсні переваги й для усіх членів коаліції, в тому числі Канади”, - підсумував Блер.

Як повідомляв Укрінформ, Білл Блер оголосив про виділення Канадою 30 мільйонів доларів США на закупівлю для України боєприпасів у третіх країн в рамках чеської ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-