Уряд вніс до Ради законопроєкт про збільшення кількості прикордонників

Уряд вніс до Ради законопроєкт про збільшення кількості прикордонників

Укрінформ
Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт щодо збільшення загальної чисельності військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Ідеться про проєкт Закону «Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України», реєстраційний номер якого – 11091.

За словами Мельничука, законопроєктом передбачене збільшення на 15 тисяч загальної чисельності особового складу ДПСУ «з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі сил оборони і забезпечення готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні».

Читайте також: Економіка та фронт: Шмигаль обговорив із сенатором Гремом нагальні потреби України

Як повідомлялося, Кабмін підготував на розгляд парламенту законопроєкт, згідно з яким загальна чисельність ДПСУ протягом року з дня припинення воєнного стану в Україні має бути на рівні 75 тисяч осіб, зокрема до 67 тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-