Стефанчук зустрівся з главою Національних зборів Болгарії - говорили про оборонну підтримку України

Стефанчук зустрівся з главою Національних зборів Болгарії - говорили про оборонну підтримку України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і глава Національних зборів Болгарії Росен Желязков зустрілися у Відні та обговорили питання підтримки України, зокрема в оборонній сфері.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Голова ВР подякував Болгарії за практичну допомогу й участь в ініціативах щодо підтримки України.

Він наголосив, що прискорення перемоги над російськими загарбниками можливе лише за умови безперервного і своєчасного постачання Україні озброєння, зокрема артилерії, боєприпасів, систем протиповітряної оборони й необхідного комплектування.

Також Стефанчук поінформував про потребу України в допомозі лікування поранених військових.

Серед іншого, сторони обговорили питання європейської і євроатлантичної інтеграції. Стефанчук підкреслив, що Україна вже виконала всі чотири законодавчі кроки – умову для початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.

Читайте також: Військова підтримка і ситуація на кордоні: Стефанчук зустрівся з представником Сейму Польщі

Голова ВР акцентував, що Україна потребує дієвих безпекових гарантій. Він висловив сподівання на укладення з Болгарією двосторонньої безпекової угоди.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук перебуває з робочим візитом у Відні. Там Голова ВР візьме участь у конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

У межах робочого візиту Стефанчук зустрівся з федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом. Сторони обговорили посилення гуманітарної допомоги Україні.

Фото: Ruslan Stefanchuk/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-