В Офісі Президента очікують візиту Макрона найближчим часом

В Офісі Президента очікують візиту Макрона найближчим часом

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у розмові із Президентом України Володимиром Зеленським підтвердив свій візит до України найближчим часом.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква в ефірі марафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Підтверджений був уже найближчим часом візит пана Макрона в Україну, і цей візит буде важливим", - сказав Жовква.

Він анонсував підписання низки документів під час цього візиту.

"На сьогодні ми не говоримо про Збройні сили Франції чи інших країн на території України з однієї причини: для цього потрібне відповідне рішення. Всі ці країни є членами НАТО", - прокоментував Жовква можливість відправки іноземних військових до України.

Читайте також: Макрон почав зустріч із Шольцом - говоритимуть про підтримку України

Водночас він наголосив, що якщо західні країни не об'єднаються зараз для зупинки російської агресії й остання розшириться - тоді доведеться приймати колегіальне рішення про участь військ НАТО у війні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня президент Франції Еммануель Макрон анонсував свій візит до України наступного місяця та пообіцяв передати ЗСУ десятки далекобійних ракет SCALP. Однак 12 лютого стало відомо, що візит був відкладений з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-