Координаторка ООН приголомшена жахливою атакою Росії по Одесі

Координаторка ООН приголомшена жахливою атакою Росії по Одесі

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила удари Росії по Одесі, внаслідок яких загинули та отримали поранення десятки мирних мешканців та рятувальників.

Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні, передає Укрінформ.

«Я приголомшена жахливою трагедією, що сталася в Одесі кілька годин тому, де через удари Російської Федерації загинули та отримали поранення десятки мирних мешканців і рятувальників. Думками я з їхніми родинами та з усіма жителями Одеси, які вже багато пережили під час цієї війни», - зазначила Браун.

Вона нагадала, що удар стався у робочі години в п'ятницю, а за ним - ще один, у результаті чого постраждали рятувальники, у тому числі парамедик, які виїхали для надання допомоги.

Читайте також: У Раді Європи засудили обстріл Одеси російською армією

«Загибель і поранення мирних людей, зокрема тих, хто самовіддано ризикує своїм життям, рятуючи інших, є абсолютно неприйнятними. Міжнародним гуманітарним правом передбачено обов'язок щодо захисту цивільного населення. Завдання удару, знаючи наперед, що він буде непропорційним, є порушенням міжнародного гуманітарного права», - наголосила гуманітарна координаторка ООН в Україні.

Браун констатувала, що кількість мирних мешканців, які постраждали внаслідок війни Російської Федерації проти України, продовжує зростати, і заявила, що необхідно докласти всіх зусиль, щоби зупинити загибель і страждання цивільного населення.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих унаслідок російського ракетного удару по Одесі зросла до 20 осіб.

Раніше повідомлялося про 19 загиблих та 73 поранених унаслідок ракетного удару російських загарбників по Одесі в п'ятницю. Серед жертв і постраждалих - місцеві жителі, медики та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Російські загарбники 15 березня вдарили по Одесі ракетами "Іскандер-М".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-