Не буде безпечної Європи без перемоги України та повернення до її загальновизнаних кордонів - Макрон

Не буде безпечної Європи без перемоги України та повернення до її загальновизнаних кордонів - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Європа втратить довіру та не буде почуватись в безпеці, якщо не буде перемоги України та відновлення її кордонів.

Про це він розповів під час вечірнього інтерв’ю, присвяченого Україні, на французьких телеканалах, передає Укрінформ.

«Ми робимо все можливе, щоб допомогти Україні перемогти Росію, тому що я скажу дуже просто: не може бути тривалого миру в Європі, якщо не буде суверенітету, якщо не буде повернення до міжнародно визнаних кордонів України, включно з Кримом", - заявив Макрон.

"Чи вважаєте ви, що поляки, литовці, естонці, румуни й болгари зможуть хоч на секунду залишитися в спокої (в разі перемоги Росії - ред.)? Я вже не кажу про Молдову, яка сьогодні не є членом Європейського Союзу, але яка в будь-яку секунду опинилася б під загрозою", - запитав він.

Читайте також: Шольц, Макрон і Туск зустрінуться у Берліні, щоб усунути розбіжності щодо України - ЗМІ

За словами Макрона, якщо Росія виграє цю війну, довіра до Європи буде зведена до нуля. «Якою буде довіра на нашій землі до потужного Європейського Союзу тих його членів, які дозволили цьому статися?", - додав Макрон.

На думку глави французької держави, ідея про перенесення військових виробництв в Україну є продуктивною, Франції необхідно також нарощувати власні потужності.

"Ми збільшуємо наші потужності та темпи виробництва, але це потребує часу. Тому ми вирішили створити їх в Україні. Ми зробили все можливе, щоб допомогти Україні, але нам потрібно робити більше", - сказав він.

Як передавав Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що війна в Україні є екзистенційною для Європи, тож він не виключає варіанту із введенням французьких військ в Україну, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-