У Ватикані назвали припинення російської агресії першою умовою для миру

У Ватикані назвали припинення російської агресії першою умовою для миру

Укрінформ
Першою умовою для будь-яких переговорів про закінчення війни в Україні є припинення агресії з боку Росії.

Про це заявив в інтерв'ю Corriere della Sera державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтр Паролін, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Паролін додав, що Ватикан наполягає на припиненні вогню, і "в першу чергу це мусить зробити агресор".

Намагаючись пояснити висловлювання Папи Франциска, Паролін заявив, що понтифік хотів "створити умови для дипломатичного рішення в пошуках справедливого і тривалого миру". За словами кардинала, "очевидно", що обидві сторони мають сісти за стіл переговорів, і першою умовою має бути "припинення агресії".

Паролін заявив, що вважає Росію агресором, і додав, що "війна, розв'язана проти України, не була наслідком стихійного лиха", а результатом людського вибору.

"Людська воля, яка спричинила цю трагедію, також має можливість і відповідальність зробити кроки, щоб покласти їй край і відкрити шлях до дипломатичного рішення", - заявив кардинал.

Читайте також: Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI заявив про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, понтифік сказав, що "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Керівник пресслужби Ватикану о. Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска, сказав, що переговори не є капітуляцією.

Представника Ватикану запросили до Міністерства закордонних справ України через оприлюднені днями у ЗМІ висловлювання Папи Римського Франциска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-