Україна закликала Польщу забезпечити безперешкодний рух автобусів через кордон

Україна закликала Польщу забезпечити безперешкодний рух автобусів через кордон

Укрінформ
Київ закликав Варшаву забезпечити безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів на польсько-українському кордоні.

Про це йдеться в повідомленні у Фейсбуці генконсульства України в Любліні, передає Укрінформ.

Як зазначається, консул генерального консульства України в Любліні Сергій Царук здійснив поїздку до пункту пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де під час зустрічі з представниками місцевої поліції та протестувальниками наголосив на “неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів”.

“Поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів. Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до пів години часу”,- зазначають у консульстві.

Як підкреслюється, в моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України.

Крім того, Генеральне консульство України в Любліні окремо “звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити в подальшому безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів”.

Читайте також: Україна не отримувала від Польщі офіційної інформації про блокування автобусів на кордоні

Як інформувало агентство, віцепрем'єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що протестувальники і поліція на заблокованому кордоні зупиняють автобуси із пасажирами, які їдуть до Польщі і назад. Консул Генерального консульства України в Любліні виїхав на пункт пропуску "Дорогуськ", де польські протестувальники почали затримувати пасажирські автобуси.

Натомість польська поліція заперечує, що протестувальники і поліцейські на заблокованому кордоні з Україною зупиняють автобуси із пасажирами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-