Українців не вдасться залякати російськими ракетними ударами - Британія в ООН

Українців не вдасться залякати російськими ракетними ударами - Британія в ООН

Укрінформ
Ракетними ударами по Україні Росії не вдасться залякати українців та примусити їх до капітуляції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого обговоренню обстрілу російськими військами Одеси, заявив постійний представник Великої Британії при Організації Джеймс Каріукі.

“Дії Росії демонструють повну зневагу до міжнародного права й Статуту ООН. РФ намагається залякати Україну, її мешканців та тих, хто підтримує Україну. Їй не вдасться цього зробити”, - сказав Каріукі.

На його переконання, “українці показали, що не дозволять примусити себе до здачі”. “Росія має знати, що Об’єднане Королівство пишається своєю солідарністю з українцями”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Ударами по Одесі Росія намагається заблокувати морський коридор, створений ВМС України - Кислиця

Він закликав Росію “вивести війська, припинити кровопролиття й припинити цю безглузду війну”. “Україна заслуговує на справедливий та тривалий мир, що поважатиме її територіальну цілісність. З нашою допомогою саме цього Україна досягне”, - підсумував Каріукі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідали Одеський морський торговельний порт й ознайомилися там із функціонуванням у Чорному морі «зернового коридору», створеного в серпні минулого року. Під час цієї зустрічі в порту в Одесі пролунав вибух. Унаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-