В організованій Францією онлайн-зустрічі на підтримку України взяли участь представники 28 країн

В організованій Францією онлайн-зустрічі на підтримку України взяли участь представники 28 країн

Укрінформ
Представники 28 країн взяли участь в організованій Францією онлайн-зустрічі на підтримку України – результати поки не афішують.

Загалом 28 країн на рівні міністрів закордонних справ та міністрів оборони взяли участь у зустрічі щодо подальшої підтримки України, організованій у четвер Францією. Серед них були українські міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Рустем Умєров, а також представники країн ЄС, США та Канади.

Зустріч, що розпочалась о 16-тій за середньоєвропейським часом, тривала майже три години.

Як передає Укрінформ з посиланням на Le Monde, дипломатичні джерела так і не змогли повідомити, чи буде оприлюднена публічна заява за її результатами.

«Існує колективне пробудження і відчуття нагальності того, що ми повинні робити більше, робити краще, робити по-іншому для України", - цитує видання неназваного французького дипломата.

За його даними, країни працювали над вісьмома напрямками: боєприпаси, принципи роззброєння, цифрова безпека, захист кордонів, захист вразливих держав, розмінування, промислове виробництво зброї в Україні та так звана "9-та коаліція" – щодо далекобійної зброї.

"Попереду велика робота з роз'яснення наслідків з точки зору безпеки, сільськогосподарських ринків, міграції тощо", - зазначило інше дипломатичне джерело виданню Le Parisien, зауваживши, що європейська громадська думка перебуває на переломному етапі.

Як передавав Укрінформ, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав терміново збільшити та пришвидшити підтримку України на ініційованій Францією відеоконференції міністрів закордонних справ та оборони країн-союзників щодо підтримки нашої держави.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-