Зеленська переконана, що важливою складовою української стійкості у війні є підтримка партнерів

Зеленська переконана, що важливою складовою української стійкості у війні є підтримка партнерів

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська переконана, що важливою складовою української стійкості у війні з Росією є підтримка партнерів.

Про це вона сказала в інтерв'ю з Пірсом Морганом, передає Укрінформ.

«Після широкомасштабного вторгнення Росії ми переживали шокуючі дні, тому кожен знак підтримки був для нас дуже важливим, ми розуміли, що ми не самі в цій трагедії. Я собі навіть не можу уявити наш стан, якби ми таких вчинків не бачили від інших суспільств і від лідерів інших країн. Я думаю, що ми були б більш розгублені. Багато зараз у світі говорять про українську стійкість, про те, як ми впоралися, але мушу сказати, що ця стійкість також залежала і від такої підтримки ззовні. Ми вдячні за це і ніколи про це не забуваємо», - зазначила Зеленська.

За її словами, українці, звісно, не хочуть, щоб траплялися в інших країнах такі ситуації, як у нас, коли б нам потрібно було робити такі самі кроки підтримки у відповідь, бо ми хочемо, щоб усі країни жили в мирі, але Україна готова надати таку підтримку у відповідь завжди, тому що ми дійсно щиро вдячні нашим партнерам.

Перша леді висловила думку, що стандарт підтримки України, можливо, задала своїм лідерством покійна королева Великої Британії Єлизавета ІІ. «У кожному процесі, в тому числі і в процесі підтримки має бути лідер, людина, яка покаже приклад. І тоді усі небайдужі будуть йому слідувати. І якби такого лідера не було, то, можливо, відгук від суспільства не був би таким потужним. Тому для українців Єлизавета ІІ, безумовно, є історичною постаттю, і вони з великою теплотою згадують про неї», - сказала вона.

Читайте також: Фундація Олени Зеленської презентувала результати дослідження «Індекс майбутнього»

Зеленська також подякувала британським сім’ям, які прийняли у себе людей з України. «Я не просто вдячна, я щиро дивуюся, наскільки це благородно прийняти чужих для тебе людей, пустити їх у свій дім. Я думаю, що це унікальна історія, бо це британська риса, що вони приймають українців саме у себе дома», - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно перша леді Олена Зеленська відвідала з візитом Велику Британію, де зустрілася із главою МЗС Великої Британії Девідом Кемероном, міністром з питань охорони здоров’я і соціального захисту Вікторією Аткінс, королевою Каміллою та прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і його дружиною Акшатою Мурті.

Фото: скріншот з інтерв'ю Пірсу Моргану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-