Стефанчук закликав Вишеградську групу забезпечити Україні надійний тил

Стефанчук закликав Вишеградську групу забезпечити Україні надійний тил

Фото, відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу на саміті спікерів парламентів країн Вишеградської групи закликав забезпечити Україні надійний тил.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Росія демонструє готовність до тривалої війни на виснаження. Ця країна й досі має значні ресурси, вміло використовує втому від війни та не забуває про інструмент ядерного шантажу. Із жовтня минулого року російська окупаційна армія проводить наступальну операцію вздовж всієї лінії фронту. Вони не мають стратегічного успіху, але продовжують шукати слабкі місця в обороні України", - зазначив Стефанчук.

За його словами, брак боєприпасів та озброєнь відчувається по всій лінії фронту та зумовлює характер дій українських оборонців.

"Тому сьогодні, під час свого виступу на саміті спікерів парламентів країн "Вишеградської групи" + Україна озвучив два основних сигнали", - заявив він.

Стефанчук закликав Вишеградську групу забезпечити Україні надійний тил / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

За словами голови ВР, по-перше, Сили безпеки і оборони України мають отримати всі необхідні засоби для відсічі ворога та перемоги у боротьбі з російською агресією.

Читайте також: Підтримка партнерів є умовою перемоги України - спікерка чеського парламенту

По-друге, підкреслив Стефанчук, це забезпечення надійного тилу. "Саме через країни Вишеградської групи Україна має фізичний зв’язок із рештою світу. Надійність кордону має безпосередній зв’язок зі здатністю України стримувати армію ворога", - наголосив він.

Стефанчук висловив переконання, що "добрі сусіди й друзі можуть знайти спільну мову та разом вирішити всі проблемні питання, віднайти компромісні рішення".

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук перебуває з робочим візитом у Чеській Республіці 28-29 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-