Стефанчук зустрівся з керівництвом парламенту Чехії: говорили про оборонні потреби України

Стефанчук зустрівся з керівництвом парламенту Чехії: говорили про оборонні потреби України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із головами Сенату й Палати депутатів парламенту.Чеської Республіки

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Розпочав візит із зустрічі із головою Сенату парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчілом та головою Палати депутатів парламенту Чеської Республіки Маркетою Пекаровою Адамовою", – зазначив Стефанчук.

Він подякував чеським колегам за запрошення Верховної Ради взяти участь у парламентському саміті "Вишеградської четвірки".

"Приємно зазначити, що підтримка України є серед пріоритетів головування Чехії у "Вишеградській четвірці", – підкреслив Голова ВР.

Він також висловив вдячність за політичну, військову та гуманітарну підтримку України з боку Чеської Республіки, яка надається з перших днів повномасштабної російської агресії.

"Проте війна триває, і ми потребуємо безперервних постачань зброї. Акцентував на цьому. Наші потреби — засоби ППО, артилерійські засоби та бронетехніка. Також ми обговорили практичні кроки на шляху України в ЄС та НАТО, посилення санкційного тиску проти РФ", – додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук: Підтримка України - системоутворюючий компонент у парламентах світу

Водночас він поінформував, що обговорив із чеськими колегами питання відбудови України. Стефанчук подякував Чехії за патронатство над Дніпропетровською областю та реалізацію проєктів із відбудови на Харківщині.

Як повідомляв Укрінформ, 28-29 лютого Стефанчук здійснює робочу поїздку до Чеської Республіки.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-