Глава МВС Польщі - про розсипане українське зерно: Винуватців затримають

Глава МВС Польщі - про розсипане українське зерно: Винуватців затримають

Укрінформ
Висипання українського зерна з транспортних засобів у Польщі є неприпустимим, польська влада реагуватиме на такі прояви анархії та затримуватиме винуватців.

Про це заявив в ефірі Польського радіо в середу глава МВС Польщі Марцін Кєрвінський, реагуючи на кілька випадків висипання українського збіжжя з вагонів і вантажівок на території РП, передає Укрінформ.

“Неприйнятним є висипання зерна з транспорту, що сталося в кількох місцях. У кожній такого типу справі поліція реагує, винуватців буде затримано. Звичайно, що це злочин, і на такої анархізації в публічному просторі поліція й уряд Дональда Туска не дозволять”, - заявив Кєрвінський.

Читайте також: Фермери з Польщі будують ненависть до продукції з України на міфах - посол Зварич

Він також зазначив, що в публічному просторі з’являється неправдива інформація про те, що транспорт з військовою і гуманітарною допомогою для України затримується, і є проблема з його перетином кордону.

“Ні, таких проблем немає. Вони проїжджають нормально також і завдяки праці прикордонників, митників і поліції”,- наголосив глава МВС Польщі.

Він також зазначив, що уряд Туска мусив вписати пункти пропуску (ПП) та окремі відрізки автомобільних доріг та залізниці до переліку об’єктів критичної інфраструктури, оскільки “ПП з країною, де ведеться війна, мають бути критичною інфраструктурою на випадок будь-якої небезпеки, яка може з’явитися”.

“Країна повинна мати інструменти, щоб швидко реагувати”,- наголосив глава МВС РП.

Читайте також: Путін намагається вбити клин у відносини між Польщею й Україною - польський політик

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу. За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах. У цих випадках справи розслідувала поліція, і матеріали передавалися до прокуратури.

Фото: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-