В ОП прокоментували дискусії на Заході про участь своїх військ у війні в Україні

В ОП прокоментували дискусії на Заході про участь своїх військ у війні в Україні

Укрінформ
Початок обговорень довкола можливостей прямої підтримки України розгортанням своїх військ слід сприймати як бажання розставити правильні акценти.

Як передає Укрінформ, про це у письмовому коментарі для Reuters заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«Початок дискусії (на Заході – ред.) про можливість прямої підтримки України своїми Збройними силами слід сприймати як бажання розставити правильні акценти і чіткіше висвітлити ризики», - сказав він.

Подоляк додав, що обговорення цього питання свідчить, по-перше, про абсолютне усвідомлення ризиків, які становить для Європи мілітаристська й агресивна Росія.

Читайте також: Підтримка Заходом України має бути більшою, ніж два роки тому - польський політик

Він також зазначив, що на даному етапі важливо прискорити поставки військової техніки в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив у понеділок, що кілька країн-членів НАТО і Європейського Союзу нібито розглядають можливість відправки своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Деякі країни, зокрема, Чехія, Словаччина, Швеція, Польща, заявили, що не відправлятимуть свої війська в Україну.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також повідомив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-