Болгарія і Україна будуть обговорювати підписання безпекової угоди - прем’єр

Болгарія і Україна будуть обговорювати підписання безпекової угоди - прем’єр

Укрінформ
Болгарія буде консультуватися з Україною про гарантії допомоги і підпише відповідний документ, у рамках «Спільної декларації про підтримку України» країн G7.

Про це заявив прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков на пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Болгарія – одна з країн, які підтримали декларацію G7. У рамках цієї декларації і наших двосторонніх зусиль ми постійно нарощуємо нашу підтримку і в галузі дипломатії, запрошенні до ЄС і НАТО, так і в галузі воєнно-технічної допомоги», – сказав він.

Премʼєр Болгарії зауважив, що його країна щодня перевіряє потреби України і свої можливості, що також стосується гуманітарної допомоги українцям у Болгарії та болгарам в Україні. Денков також поінформував, що Болгарія підтримує пошук правильної правової форми для відшкодування страждань українському народу.

«Питання про підписання гарантій допомоги буде обговорюватися. Будуть проведені консультації, і ми приймемо рішення. Я хочу ще раз наголосити, що Болгарія ще жодного дня не зупинялася у своїй допомозі Україні», – наголосив очільник уряду.

Читайте також: Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Болгарією - Зеленський

Він додав, що допомога Україні відбуватиметься у рамках зусиль Євросоюзу та НАТО і на підставі двосторонніх угод, дві з яких планують підписати сьогодні. Денков також відмовився розповідати про деталі воєнної допомоги Болгарії, але зауважив, що його держава є однією з провідних країн, яка надає допомогу Україні відносно власного ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого Денков розпочав візит до України разом із іншими членами болгарського уряду.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков домовилися активізувати розбудову логістики та інфраструктури.

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн «Групи семи» (G7) погодили «Спільну декларацію про підтримку України». Згодом до декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Список продовжує поповнюватися.

Україна підписала безпекові угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Канадою та Італією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-