Безпекова угода та спільне виробництво зброї: Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції

Безпекова угода та спільне виробництво зброї: Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч із міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном у день других роковин початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

«Сьогодні день початку цієї трагедії, і для нас дуже важливо, коли наші друзі перебувають тут», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що візит очільника оборонного відомства Швеції в Київ є важливим знаком солідарності його країни з Україною.

Зеленський подякував уряду Швеції за потужну конкретну підтримку України, насамперед оборонну. Зокрема, за оголошений цими днями 15-й пакет на суму майже €700 мільйонів, що став найбільшим за обсягом. До нього увійшли пріоритетні на сьогодні артилерійські снаряди, системи ППО, протитанкова зброя. Швеція також зробила внесок у практичне наповнення морської коаліції.

Під час зустрічі були обговорені перспективи налагодження спільного виробництва зброї та майбутні двосторонні переговори щодо підписання угоди про безпекові гарантії.

Читайте також: Україна і Швеція обговорили спільну протидію російським інформаційним атакам

Президент високо оцінив підтримку з боку Швеції Української формули миру та розповів про підготовку до проведення першого Глобального саміту миру, що запланований у Швейцарії.

Як повідомлялося, 24 лютого до Києва прибули, щоб продемонструвати солідарність із Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджа Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та інші іноземні гості.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-