«На власні очі побачити трагедію»: Зеленський запросив кандидатів у президенти США відвідати Україну

«На власні очі побачити трагедію»: Зеленський запросив кандидатів у президенти США відвідати Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Fox News звернувся до президента США Джо Байдена та лідера республіканців Дональда Трампа із закликом відвідати Україну та на власні очі побачити «цю трагедію» російського вторгнення.

Як передає Укрінформ з посиланням на Fox News, про це Президент сказав ведучому програми «Спеціальний репортаж» Брету Баєру.

«Яка блискуча Україна у нас була. У нас прекрасна країна, але на війні це інша картина й інші життя», – зазначив Зеленський, додавши, що американські кандидати повинні «приїхати й побачити людей, просто побачити їх на вулицях».

Відповідаючи на заяву Трампа про те, що він закінчить війну за 24 години, Зеленський сказав, що «не може зрозуміти», як він цього досягне.

«Зі мною він не зможе вирішити цю проблему, цю трагедію», – зауважив Президент. За його словами, він готовий прийняти експрезидента на передовій, де «все пояснить, і він пояснить, які у нього думки, можливо, у нього є якісь ідеї – я не знаю».

«Він побачить, що відбувається, і після цього, думаю, він змінить свою думку. Ми всі зрозуміли, що немає двох сторін у цій війні: є тільки один ворог, і це позиція Путіна», – пояснив Зеленський.

Відповідаючи на запитання, яке б він адресував послання Конгресу, Зеленський сказав, що він вдячний за все, що зробили президент і Конгрес. «Моє послання полягає в тому, що якщо вони хочуть бути дуже прагматичними, то ціна, яку ми просимо зараз підтримати, – менша, ніж вона буде в майбутньому... Вони заплатять набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо жити, вижити. У нас немає альтернативи».

Читайте також: Зеленський вважає, що переговорний процес про вступ України до ЄС можна розпочати до червня

«Конгресмени, люди зі своїми сім'ями, зі своїми дітьми… Думаю, що вони розуміють, що ми просто намагаємося врятувати наші будинки з дітьми і просто сказати, що якщо ви вважаєте, що ми боремося за спільні цінності, то нехай це нам допоможе, і давайте підтримаємо, давайте будемо в єдності», – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що без допомоги Заходу Україна не зможе не тільки підтримувати свою оборону, а й зміцнити економіку, щоб нарощувати виробництво власної зброї. Зокрема, Києву потрібна «потужна зброя, зброя великої дальності, ракети великої дальності та артилерія», сказав він.

«Мова не про типи, а про виробництво, – додав Зеленський. – Нарощувати його кожен день…»

Як повідомляв Укрінформ, інтерв’ю Fox News Зеленський дав усього за кілька кілометрів від лінії фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-