Європа побудує систему безпеки, у центрі якої знаходитиметься Україна - Подоляк

Європа побудує систему безпеки, у центрі якої знаходитиметься Україна - Подоляк

Укрінформ
У середньостроковій дистанції Європа точно побудує систему безпеки, у центрі якої буде знаходитися Україна з найбільш боєздатною європейською армією, яка матиме безпосередній досвід бойових дій великого масштабу.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

"У середньостроковій (дистанції - ред.) Європа точно побудує систему безпеки, у центрі якої буде знаходитися, до речі, Україна - з найбільш боєздатною європейською армією, яка буде мати безпосередній досвід бойових дій великого масштабу", - сказав він.

Окремо Подоляк заявив, що коли всі говорять про снаряди, то думають, що тисяча снарядів - це дуже багато, але це не так.

"У нас РФ щомісяця витрачає 230-350 тисяч снарядів тяжких калібрів, сукупно по всій лінії фронту. Щоб більш-менш паритетно воювати... Все ж таки давайте брати артилерію НАТівського зразку, вона набагато більш точна, таким чином можна витрачати трохи менше снарядів. Тобто, якщо брати 350 тисяч... Нам сукупно можна витрачати 150-200 тисяч, і це буде дорівнювати по ефективності кількості, яку витрачає РФ", - зазначив радник керівника ОП.

Він поінформував, що є ще одна важлива складова, якою може частково замінити артилерію, якщо цей дефіцит все ж таки буде продовжуватися - це дрони: FPV-дрони, "дрони-вбивці" тощо.

Читайте також: На Банковій вважають, що закон про мобілізацію буде прийнятий у стислі терміни

За його словами, на сьогодні безпосередньо сама Україна інвестує багато грошей у виробництво дронів.

Окремо Подоляк розповів, що у місяць по лінії фронту треба застосовувати не менше 100-150 тисяч дронів.

"Не 30-50 навіть тисяч, а набагато більше. І це тоді буде частково компенсувати... І це звучить так (багато -ред.): 150 тисяч дронів на місяць, а як (звучить цифра у - ред.) 350 тисяч снарядів на місяць? Це - цифри цієї великої інтенсивної війни", - заявив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, Велика Британія інвестує щонайменше 4,5 мільярдів фунтів стерлінгів (5,5 мільярдів доларів) у безпілотники для збройних сил країни, взявши за приклад досвід застосування дронів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-